Петък, 29.03.2024

Вестник Евангелски

Стих на деня""

OnLine
RSS Facebook Twitter

Секс и сексуалност

Main Pic
Публикувана: 25.09.2008
Автор: ЕВ
Прочетена: 1233
Коментари: 0

Какви са мотивите ви за написване на книгата?

– Мотивите да напишем книгата „Секс и сексуалност” бяха няколко. Един от тях са неоснователните упреци към християните по отношение на сексуалността. Разпространено е мисленето, че християнството е враждебно на тема секс. Това е така само когато става въпрос за секс извън брачните взаимоотношения или за предбрачен секс.

Друга причина е грешната представа, която се създава в младите хора по тези въпроси. Достатъчно е да включите телевизора за малко, за да видите какво се предлага по тази тема!

Друг е въпросът, че има много християни, които са либерални повече, отколкото е допустимо.

 

Сексуалността пречи ли?

– Сексуалността е създадена от Този, Който е създал човека. Бог е Творецът. Защо Библията осъжда пребрачните сексуални взаимоотношения? Отговорът е в стиха: „Затова човек ще остави баща си и майка си и ще се прилепи към жена си.” Първият важен момент е оставянето, а следващият – привързването към човека, с когото стават цяло.

Целта на секса не е удоволствието. Удоволствието е дар от Бога, то е част от физиологичните преживявания. Заложено от Бог е двамата души да бъдат едно цяло. Как се случва това? След като хората изпълнят всички условия за създаване на семейство между мъжа и жената в рамките на брака.

 

Личен въпрос ли е сексуалният живот?

– Ако един от съпрузите наруши завета за вярност, това личен въпрос ли е? Нали засяга и друг човек? А личен въпрос ли е, ако се създадат извънбрачни деца? Отговорността за неправилното сексуално възпитание носят родителите. Ако детето не получи информация в семейството, тръгва да я търси извън семейството. Бог обича човека и желае да го предпази от вредните за него последствия.

Сподели:
Email Print
Няма коментари :(
най-ново най-четени коментирани

В момента:

Следва:

Слушай на живо
Studio865 865tv Radio865 Християнството predstoi.bg