Четвъртък, 28.03.2024

Вестник Евангелски

Стих на деня""

OnLine
RSS Facebook Twitter

Ръководи там, където си!

Main Pic
Публикувана: 22.10.2008
Автор: Любомира Любенова
Прочетена: 998
Коментари: 0

Практично, детайлно, приложимо

Най-добрите лидери не чакат идването на благоприятни моменти, които да им помогнат да подобрят способностите си. Те винаги търсят начини, чрез които да развият мисленето си, да разширят хоризонтите пред себе си, да обновят сърцата си. Те знаят, че най-сигурното нещо е да си непоколебим в целта, която преследваш, като увеличаваш възможностите и развиваш дарбите си.

Това са целите на Глобалната лидерска конференция, която се проведе за втори път в България на 17 и 18 октомври т.г. Инициатор на събитието е Международна асоциация „Уилоу Крийк”, а организатор на събитието за България – Студио 865. Участваха пастори и църковни водачи от различни градове от страната.

Всяка година хиляди водачи по света отделят време за обучение, защото осъзнават силата на личното изграждане.

Високи стандарти

Българските лидери имаха възможността да чуят едни от най-търсените говорители – Брад Андерсън, Чък Колсън, Джим Колинс.

Брад Андерсън е заместник-председател и изпълнителен директор на

„Бест Бай” – компания с капитал от 19,2 млрд. долара. Той ръководи над 140 хил. работници в Северна Америка и Китай. Наскоро бе обявен за един от най-добрите изпълнителни директори в Америка. В специално интервю на п-р Бил Хайбълс Брад Андерсън споделя основните ценности, които помагат на компанията му да се развива и да установи стабилни принципи, които да бъдат приоритет при взимането на решения от всякакъв тип. Според него

истинските лидери са по-удовлетворени,

когато дават възможност на други хора,

отколкото да отбелязват собствени постижения

Брад Андерсън е християнин, съумял да приложи принципите от вярата си в управлението на една от най-успяващите компании в САЩ.

Отстояване на вярата

Чък Колсън е основател на служение за затворниците, световноизвестен коментатор, журналист и автор. Посетил е повече от 600 затвора в 40 страни. С помощта на близо 50 хил. доброволци е създал служение за затворници. „Лидерите трябва да проучат много добре бойното поле, на което се намират, да послужат на своите бойци, да имат мащабно виждане и да кажат: „Последвай ме!”. Това е разбирането на Чък Колсън за успешното лидерство.

Според него има сериозна разлика между това, да наложим вярата си на другите, и това, да предложим нов начин на живот за тях.

Пътят на величието минава през смирението

Джим Колинс е преподавател на старши изпълнителни директори на повече от 100 корпорации. Работил е в много обществени организации и във Военноморския флот на САЩ. Участието му в конференцията е запомнящо се със споделянето на професионалните си открития, които са резултат на десетки години проучвания. Според него най-високото ниво на лидерство е дълъг процес, съпроводен от взимането на редица решения, които в повечето случаи са болезнени. Той отправи много предизвикателства и постави стандарти за достигане.

Глобалната лидерска конференция по света

През 2008 г. Глобалната лидерска конференция се проведе в 56 държави и в 250 града. Вече 13 години асоциацията „Уилоу Крийк” организира конференции за лидери. Всяка година световноизвестни водачи на църкви, управители на бизнес, хора, които заемат ключови места в политическото управление, споделят опита си и трудностите, с които са се сблъскали по пътя си на лидерство. Посланията им са практични, детайлни и приложими. Именно затова са търсени.

Глобалната лидерска конференция е една от най-добрите програми за обучение на лидери. През 1995 г. Бил Хайбълс и асоциация „Уилоу Крийк” осъзнават, че развитието на лидери трябва и може да бъде различно от това, което е било преди. Те разбират предизвикателствата, с които църковните лидери се сблъскват: осъзнаване на мисията; адекватен подбор на хора за работа в екип; мотивиране за въвеждане на новости; създаване на общество, което променя съдбите на хората. Така се реализира Глобалната лидерска конференция.

Ако желаете да получите DVD със сесиите от конференцията, свържете се със Студио 865 на телефон 952 15 09.

 

Сподели:
Email Print
Няма коментари :(
най-ново най-четени коментирани

В момента:

Следва:

Слушай на живо
Studio865 865tv Radio865 Християнството predstoi.bg