Четвъртък, 18.04.2024

Вестник Евангелски

Стих на деня""

OnLine
RSS Facebook Twitter

Конкурс за детска рисунка по библейска тема

Main Pic
Публикувана: 11.11.2008
Автор: ЕВ
Прочетена: 1219
Коментари: 0

В края на октомври т.г. в Двореца на децата в София се състоя весел празник. „Библейска лига” – България, награди участниците в конкурса за рисунка по библейска тема. Конкурсът се проведе в рамките на Годината на Библията.

 

Заедно с радостта и веселието на празника отнесохме в спомените си и чудните цветни картини от Библията.

 

 

 

Спаска Панчева, организатор, изпълнителен директор на фондация „Библейска лига”

– Направихме покани, обявихме конкурса в цялата страна – в школи за изобразително изкуство, детски градини, училища. Отзоваха се над 30 школи, много деца участваха индивидуално. Най-много има от Силистра. Всички деца са разделени на 3 възрастови групи: от 4 до 8 г., от 9 до 12 г. и от 12 до 18 г. Получихме около 400 творби, които трябваше да прегледаме. От тях избрахме 100, които изложихме тук. Всички деца, които участват в тази изложба, са наградени.

Юлия Аткова, директор на детска градина „Ново поколение”

– По този проект работиха и децата от детска градина „Ново поколение”. С голям ентусиазъм се включиха 10 деца от предучилищната ни група. Нашият проект е оформен във вид на кръст, който изработиха нашите деца. Всяка една рисунка, която са нарисували, е различен момент от живота на Исус Христос.

 

 

Ивайло Димитров, 12 г.

– Вярвам в Бог. Всички хора, които вярват, не получават само предметни неща, но и душата им се изкачва на много високо ниво.

 

Сподели:
Email Print
Няма коментари :(
най-ново най-четени коментирани

В момента:

Следва:

Слушай на живо
Studio865 865tv Radio865 Християнството predstoi.bg