Четвъртък, 28.03.2024

Вестник Евангелски

Стих на деня""

OnLine
RSS Facebook Twitter

Сборен отбор на „Дарик радио” и „Уейв радио” грабна бронзовото отличие в медиен турнир по футбол във Варна

Main Pic
Публикувана: 18.11.2008
Автор: Георги Зидаров
Прочетена: 1040
Коментари: 0

„Дарик" и „Уейв" радио станаха трети на медийния турнир “Позвънете къп” във Варна.

Мероприятието се провежда за втора поредна година в морската столица. Отборът на „Дарик радио" отпадна в предварителните групи. През тази година националната медия получи повторна покана за участие в надпреварата на „Позвънете”, която се състоя в Двореца на културата и спорта – Варна. За 3 дни градските журналисти изпитаха удоволствието да премерят сили с колегите си от другите медии. Отборът на „Дарик" потърси съдействието на колегите си от християнското „Уейв радио", които откликнаха на поканата.

Сборната формация на двете медии попадна в една група с Радио Варна, ТВ Варна и домакините на турнира вестник „Позвънете”. Според очакванията на всички колеги от морската столица тимът на „Дарик" бе определен като аутсайдер в групата, но очакванията се оказаха различни.

Турнирът бе открит с мач между сборната формация от говорещите медии и този на Радио Варна. След края на първото полувреме вярващите колеги насърчиха съотборниците си от „Дарик", че Бог ще им помогне да стигнат до победа. През второто полувреме при разбъркване пред врата на Радио Варна играч на сборната формация откри резултата. След последния съдийски сигнал „Дарик" и „Уейв" си тръгнаха от терена доволни заради победата, която извоюваха.

След срещата зам.-редакторът в екипа на „Дарик" поздрави съотборниците си от „Уейв" и коментира, че християните играят добре на терена, както и че разчита на тях за следващите срещи.

През първия ден сборната формация имаше още една среща, която се оказа ключова за тях. Говорещите журналисти се изправиха срещу домакина „Позвънете”. Писачите излязоха на терена със самочувствие, тъй като преди година бяха победили „Дарик". Преди да започне двубоят, колегите от „Уейв радио" отново насърчиха съотборниците си за играта. След тежкия мач сборната формация победи с 2:1 домакините.

След мача спортният репортер на „Позванете” Сашо Дечев коментира, че това, което е помогнало на „Дарик", са новите момчета от „Уейв радио". Думите му бяха потвърдени и от друг негов колега от вестника, според когото вярващите журналисти са играли страхотно. Той им пожела успех в надпреварата.

На следващия ден отборът на „Дарик" и „Уейв" се изправи срещу тима на ТВ Варна, за да се бори за първото място в групата.

С вяра и добра игра „Дарик" и „Уейв" надвиха колегите си от малкия екран и доказаха, че Бог е причината за успехите им. С актив от 9 точки в 3 мача сборната формация се класира за финалната фаза в турнира, където на следващия ден трябваше да срещне тима на М-САТ, който преди година в същия турнир победи отбора на „Дарик".

В третата среща „Дарик" и „Уейв" играха добре, но миналогодишната случка се повтори. След дузпи М-САТ спечели срещата и се класира за финала.

В двубоя за трето място отборът на „Дарик" и „Уейв" срещна отново тима на ТВ Варна, който беше загубил предварителния финал. Така след тежък двубой сборната формация грабна победата, като благодари на Бог за успеха.

Накрая на турнира сборният отбор на говорещите журналисти взе и наградата за тим с най-добър вратар на турнира.

Сподели:
Email Print
Няма коментари :(
най-ново най-четени коментирани

В момента:

Следва:

Слушай на живо
Studio865 865tv Radio865 Християнството predstoi.bg