Четвъртък, 28.03.2024

Вестник Евангелски

Стих на деня""

OnLine
RSS Facebook Twitter

Нещастен инцидент в евангелска църква в Сао Пауло

Main Pic
Публикувана: 18.01.2009
Автор: ЕВ
Прочетена: 999
Коментари: 0
Световните агенции съобщават за 9 убити и около 100 ранени след срутване на покрива на една от най-големите евангелски църкви в Сао Пауло, Бразилия.

Покривът се е срутил между двете вечерни богослужения, като на всяко от тях присъстват близо 2000 души. Според говорителят на деноминацията, жертвите биха били много повече ако инцидента е станал минути по-рано или по-късно. В момента на злополуката, около 400 души са излизали или влизали в сградата. Предполага се, че проливните дъждове през последната седмица в Бразилия са причина за пропадането на покривната конструкция.

Църковната сграда, която преди закупуването й от местната църква е била кинотеатър, принадлежи на евангелската деноминация „Новородени в Христос” (Igreja Renascer em Cristo). Деноминацията е основана през 1996 г. и има над 1200 местни църкви в Бразилия и някои други държави.

В същата църковна сграда в Сао Пауло през 2005 г. сключи брак футболистът Кака, който е не само член на църквата, но и изявен християнин. През октомври 2008 г., Кака беше поканен от Папа Бенедикт XVI, заедно с други известни личности, на първия маратон за четене на Стария и Новия завет, озаглавен “Библията ден и нощ”.

Сподели:
Email Print
Няма коментари :(
най-ново най-четени коментирани

В момента:

Следва:

Слушай на живо
Studio865 865tv Radio865 Християнството predstoi.bg