Петък, 29.03.2024

Вестник Евангелски

Стих на деня""

OnLine
RSS Facebook Twitter

Бог върна съпруга ми от онзи свят, а поиска от мен само две неща

Main Pic
Публикувана: 02.02.2009
Автор: Светлана Трифоновска
Прочетена: 713
Коментари: 0
Мога да разкажа много истории, в които, ако не беше намесата на Бог, не зная дали щяхме да сме живи, дали нямаше да сме на улицата.
Обещах, че ще напиша само за две от тях, които са много важни, и вече закъснявам да спазя обещанието си. Бих искала да дам надежда на хората, на които им е трудно да допуснат, че само с вярата си могат да бъдат спасени. Смята се, че обикновено това са образовани хора, но не бих казала, че това е така. Аз познавам много такива хора, които са дълбоко вярващи и за тях чудесата се случват.
Ярък пример е моето семейство. Няколко пъти само с молитви аз и моята дъщеря сме връщали съпруга ми от сигурна смърт. От „Бърза помощ” отказваха да дойдат с часове, въпреки че съобщавахме за тежък кръвоизлив... Но по някакъв начин колата се появяваше и съпругът ми попадаше в „Пирогов” на екип, който му спасяваше живота... И сега, когато се сещам за тези случаи, настръхвам...

Съпругът ми е известен художник. Допреди две години изпиваше огромно количество алкохол и пушваше по няколко кутии цигари. Беше невъзможно да отиде на лекар. Той страда от хроничната обструктивна белодробна болест (ХОББ), има бъбречна операция, т.нар. гуша, високо кръвно налягане, язва с кръвоизлив.
На 7 януари 2007 г. след тежък грип получи инсулт – това се случи пред очите ми... Виждах как умира и бях безсилна да помогна. Докато дойдат от „Бърза помощ”, аз буквално обезумях. Молех се на Господ отново да го спаси... Болката на душата не е никак по-малка от тази на тялото. По това време аз също много пушех. Мислех си, че няма да мога да откажа цигарите. Но в този момент някакъв глас сякаш влезе в мен и каза: „Спри цигарите.” Осъзнах със сърцето си, че това е „жертвата”, която трябва да направя. Хвърлих цигарата – така, както димеше, на половината. Оттогава не съм запалила! Съпругът ми е жив и до днес, трудно ходи, но работи, дори направи изложба и най-важното – спря да пие. През миналата година получи инфаркт, тогава аз се отказах от виното, но той спря и да пуши. Сега, колкото и трудно да е да управлява тялото си, той се готви за голяма изложба. Но най-важното е, че навсякъде свидетелства за това, че е спасен в резултат на Божието чудо!

Когато лекарите видят неговото медицинско досие, не вярват, че човек с такива болести може да е жив. Дори са ми казвали, че ако аз бях лекар, сигурно щях да бъда в непрекъснато напрежение и страх заради такъв пациент.
Да, страхувам се, но зная, че ако Бог реши, ще намери подходящия начин, за да те върне от онзи свят.
Няколко пъти само ми припомни да спазвам обетите си!
Благодаря Ти, Господи!

Сподели:
Email Print
Няма коментари :(
най-ново най-четени коментирани

В момента:

Следва:

Слушай на живо
Studio865 865tv Radio865 Християнството predstoi.bg