Четвъртък, 28.03.2024

Вестник Евангелски

Стих на деня""

OnLine
RSS Facebook Twitter

Нека изпълним великото поръчение на Господ Исус Христос

Main Pic
Публикувана: 02.04.2009
Автор: Лъчезара Йосифова
Прочетена: 1492
Коментари: 0
Интервю на Лъчезара Йосифова с Татеос и Милена Нигохосян за конференцията „Идете” и новия филм „Магдалена – освободена от срама”.

Татеос Нигохосян е директор на Inspirational Films за България, а съпругата му Милена е координатор на женското служение към организацията.

Когато присъствах на конференцията „Идете”, която се проведе в Пловдив (27.02–1.03. 200 9г.) и слушах всички свидетелства, си спомних думите на един световен мисионер: „Имаме цяла вечност да разказваме за победите, спечелени за Христос, и само няколко часа преди залеза, за да ги спечелим.”

Каква беше целта на конференцията?
Татеос: Конференцията беше за доброволните сътрудници на Inspirational Films. Ако трябва да бъдем точни, ние сътрудничим на тези Божи хора и на църквите им да изпълнят великото поръчение на Господ Исус Христос. Тази конференция беше за тях. Момент, в който могат да се отпуснат и да се насладят на атмосферата на благовестие, която създават. Между тях има пастори, проповедници, дякони и т.нар. миряни – сред тях са едни от най-активните и посветени слуги на Господа. Неуморни, непоклатими, жертвоготовни мъже и жени, влагащи времето и талантите си за Небесното царство.
На самата конференция не може да присъства който и да е – само хора, които са доказали с живота си своята посветеност на благовестието, както и желанието да развиват своите таланти чрез обучение и ученичество.
Присъстваха хора от различни деноминации, което само по себе си е доказателство, че любовта Христова и общата цел да се достигнат недостигнатите обединява Тялото Христово така, както Отец желае. Говорихме и за предстоящата премиера на новия филм.

Премиерата на филма „Магдалена – освободена от срама” вече се състоя в централата на ООН в Ню Йорк. Бихте ли споделили по-интересните факти?
Милена: През март 2007 г. по време на Седмицата на жената в Ню Йорк се състоя световната премиера на филма „Магдалена – освободена от срама”. На нея присъстваха представители на страни от цял свят, много известни и влиятелни личности. Някои от посланиците изявиха желание веднага след премиерната прожекция филмът да бъде представен и в техните страни. Вярвам, че Господ наистина работи чрез този филм. Той докосва и мъже, и жени.

Кога ще е премиерата за България и какво бе най-характерно за работата по българския превод?
Татеос: На 23 март 2009 г. ще се състои премиерата на филма в София, след това ще започнат прожекции из цялата страна. Организацията е по подобен начин, както при филма „Иисус” и „Историята на Иисус за деца”. Филмът бе озвучен в студиото в Орландо, Флорида. Дублирането се извърши от професионални актьори и режисьор на дублажа. Работата вървеше леко и бързо, защото се работеше с професионалисти. Продължи около 5 дни с 14 различни актьори. Дублажът бе направен с пълен липссинхрон. Крайният продукт ще можете да го видите и чуете скоро по кината.

Желаем успех на филма! Бихте ли обобщили за вашите инициативи до края на тази година?
Татеос: Ако пожелае Господ, освен прожекции по градове и села ще организираме семинари и конференции за обучение на сътрудниците на Inspirational Films. Имаме желание да помогнем с всичко, с което можем, на църквите и сътрудниците от цяла България.

На конференцията от Обединените евангелски църкви споделиха, че структурата на вашата организация, която е разпространила филма „Иисус” в над 5000 селища на страната, е най-добрата в евангелското движение у нас. Как постигнахте тези резултати?
Татеос: Господ върши тези неща. Ние само се опитваме да не пречим. Господ употребява повече от 500 доброволни сътрудници от цяла България като инструмент за сеене, поливане и жетва в това Последно време. Той издига една армия от посветени на Него и Неговото дело работници на жетвата. Вярвам, че един ден ще бъдем изненадани от това, което ще видим. Ще има хора с много награди. Те ще бъдат почетени от Самия Бог. Той ще ги утеши и възнагради. Вярвам, че именно такива хора са и тези верни слуги Христови. За мен е привилегия и чест, че ги познавам и че мога да служа заедно с тях.

Ще продължите ли да работите с филмите „Иисус” и „Историята на Иисус за деца”?
Татеос: Да. Вярно е, че на много места са прожектирани. Но интересното е, че когато посещаваме за втори път дадено селище, хората са още по-отворени и идват отново да гледат филма и да общуват с нас. Интересът към духовните филми не е отминал, а напротив – на места се забелязва повишен интерес.

Вашето семейство насърчава много вярващи и невярващи. А вие самите как се насърчавате?
Милена: Най-голяма роля за това има Святият Дух. Той е Този, Който ни подкрепя, дава ни сили – всичко дължим на Него. Другото, от което се насърчаваме, е верността и неуморната работа на много служители и приятели. Стараем се да гледаме силните страни и талантите им, дадени от Бог. Същевременно виждаме в някои служители и миряни изключително песимистичен и критичен дух. Често той е резултат на „завист или партизанства” (както е написано в Библията).
Татеос: Ако можем да си позволим да дадем съвет на вашите читатели, молим ви, пазете се от такива хора. Пазете сърцата си да не ги завладеят песимизмът, критикарството и неверието. Вярвайте, имайте в себе си същия Дух, Който бе в Иисус Христос. Обичайте безусловно и се предайте да Му служите. Това е смисълът на живота.

Какво още ще пожелаете на читателите на „Евангелски вестник”?
Татеос: Да открият смисъла на своя живот.
Милена: И да го изживеят за Бога!

Сподели:
Email Print
Няма коментари :(
най-ново най-четени коментирани

В момента:

Следва:

Слушай на живо
Studio865 865tv Radio865 Християнството predstoi.bg