Четвъртък, 18.04.2024

Вестник Евангелски

Стих на деня""

OnLine
RSS Facebook Twitter

Ухание за Христос в различни страни

Main Pic
Публикувана: 13.04.2009
Автор: Лъчезара Йосифова
Прочетена: 1497
Коментари: 0
Представиме ви Илия Панов и неговата музика, с която той служи както на български, така и на цигански език. Той има издадени над 15 диска, като много от песните в тях са авторски. Една от моите любими песни е по Псалом 139: Господи, окръжил си ме отпред и отзад (Англал манде синян).
Докато разговаряхме с него и съпругата му Райна в техния уютен дом в квартал „Факултета”, София, аз го помолих да ми напише текста на цигански език. По стените в дома им могат да се видят картини с библейски стихове, както и снимката на пастор Даниел Розен от Ерусалим, свирещ на еврейския рог шофар. Пастор Даниел е като духовен баща за Илия.
Райна с усмивка споделя, че те като семейство се молят заедно и това е най-голямата им сила. Заедно се покланят на Бог, като Го хвалят, както домът на Исус Навиев. В момента Илия Панов ръководи църква „Християнски живот”. Но неговото желание е да може изцяло да се посвети в международно служение като християнски музикант.
Вече повече от 12 години семейството на Илия е предоставило помещение от своя дом, в което да се събира църквата. Това е посвещение, което те са направили към Господ.
Цялото му семейство служи на Бог с хваление – той, съпругата му, четиримата им синове. Момчетата свирят на различни инструменти – най-големият, Асен, свири на пиано, Ангел – на барабани, Мойсей – на цигулка, а Серафим – също на пиано. Никой не може да остане безразличен, когато е около тях, защото те принасят слава на Господ Исус Христос и са пример на много хора.
Музиката на Илия Панов се слуша в Европа, САЩ и Канада. През март той посети заедно със съпругата си Израел. Пастор Даниел се бе погрижил да посетят 4 църкви.
Попитах събеседника ми кой е стихът от Библията за живота му. Това е стихът от Евангелие на Йоан 4:24: Бог е дух; и онези, които Му се покланят, с дух и истина трябва да се покланят.
Друг от любимите стихове на него и на църквата, която води, е Исая 40:31: онези, които чакат Господа, ще подновят силата си, ще се издигат с крила като орли, ще тичат и няма да се уморят, ще ходят и няма да отслабнат.

Ще завършим с още едно послание на Илия Панов:
Чакай Господа, докато се молиш!
Чакай Господа, докато четеш Словото Му!
Чакай Господа, докато се покланяш!
Чакай Господа, докато Му пееш хвала!
Чакай Господа и ще подновиш силите си!
Чакай Господа и няма да се умориш!

Сподели:
Email Print
Няма коментари :(
най-ново най-четени коментирани

В момента:

Следва:

Слушай на живо
Studio865 865tv Radio865 Християнството predstoi.bg