Четвъртък, 28.03.2024

Вестник Евангелски

Стих на деня""

OnLine
RSS Facebook Twitter

Гласувай с молитва

Main Pic
Публикувана: 02.06.2009
Автор: Светослав Попов
Прочетена: 1102
Коментари: 0
„Увещавам преди всичко да отправяте молби, молитви, прошения, благодарения за всичките човеци, за царе и за всички, които са високопоставени, за да поминем тих и спокоен живот в пълно благочестие и сериозност. Това е добро и благоприятно пред Бога, нашия Спасител, Който иска да се спасят всичките човеци и да достигнат до познание на истината.” (I Тимотей 2:1–4)

Не всеки от нас може да се похвали, че е на „ти“ с политиката. Но всеки от нас вижда и усеща болезнено последиците от случващото се. Знаем, че упражняването на глас е начин да изразим своята позиция. Трудно е обаче да открием сред политиците хора и партии, чиито думи отговарят на делата им. Да имат ценности, които да подкрепим. Това, че такива участници не са силно видими, е разбираемо – по-големите политически играчи се стараят достатъчно да ги избутват назад. Самата порочност на системата като че ли предопределя очакванията ни към всеки, дръзнал да се занимава с политика. А оттам и към самата политика. Негативното отношение пък не ни помага, дори прави нещата по-лоши. Но едно е ясно – винаги някой ще ни управлява. Ето защо е важно да се възползваме от своето право на избор.
Има един глас, който със сигурност няма да бъде „глас в пустиня“. Глас, който може да замени апатията с надежда, отчаянието – с очакване. Глас, който не зависи от системи и личности, но е като скрит мост между сегашното и бъдещото. Нека си припомним десетките библейски герои и последвалите ги светии до днешни времена, уповавали на този глас и станали свидетели на чудни събития в своя живот и в историята. Примери, доказали през вековете, че силата невинаги принадлежи на най-силния. Но този глас, макар и често тих, има силата да променя. Гласът на молитвата. Апостол Павел съветва да се молим за властимащите. Нали ние решаваме кой да ни управлява?
Ето защо ви приканваме във връзка с предстоящите избори да се присъедините към инициативата „Гласувай с молитва“ за България.
Да дадем шанс на доброто! Гласувайте с молитва!

7 юни – избори за Европейски парламент
5 юли – избори за Народно събрание

Сподели:
Email Print
Няма коментари :(
най-ново най-четени коментирани

В момента:

Следва:

Слушай на живо
Studio865 865tv Radio865 Християнството predstoi.bg