Петък, 19.04.2024

Вестник Евангелски

Стих на деня""

OnLine
RSS Facebook Twitter

Моята задача е да предизвикам църквата

Main Pic
Публикувана: 14.07.2009
Автор: Превод: Емилия Илиева
Прочетена: 1080
Коментари: 0
Три награди „Грами”, 22 музикални албума, един филм... Световноизвестният християнски изпълнител Майкъл Смит има зад гърба си 26 успешни години на сцената. В момента е на световно турне, за да представи новия си албум с песни за хваление и поклонение A New Hallelujah.
При престоя му в Цюрих с него разговаря журналистката Янине Анликер от германския християнски портал Jesus.de.

Какво те прави щастлив?
Първото и най-важно за мен е, че знам кой съм – последовател на Бога. Второто е, че Бог ме обича. Осъзнавайки този факт, това ме прави най-щастливия човек на света. След това е семейството ми. Всичко тези неща ми носят много радост в живота.

А музиката?
Тя осигурява препитанието ми (смее се). Аз съм създаден да правя музика. Това е дарът, даден ми от Бога. Успехът ми осигурява платформата, чрез която мога да кажа на хората за вярата си. Най-страхотното е, че успехът ми дава възможност до известна степен да променя света, да открия хора, с които заедно да го направим. Независимо дали става дума за борбата със СПИН, или за моя тийнейджърски клуб Rockatown в Нешвил. На когото много е дадено, много ще се изисква. Аз живея да давам това, което съм получил. Но мисля, че бих могъл да давам и повече.

Искаш да даваш повече, отколкото даваш сега?
Мисля си, че давам много, но когато в края на моя живота си направя искрена равносметка, ще се запитам: „Наистина ли съм се раздавал докрай?”
С Мартин Смит от „Дилириъс” си говорихме скоро за това. И двамата имаме сърце за бедните, но въпреки това със семействата си посещаваме красиви места през ваканциите си, харчим пари за развлечения – как може човек да намери хармонията между това, да се радва на живота и да има сърце за бедните?

В момента си на световно турне с албума A New Hallelujah. Какво е посланието на този албум?
Това, което искам да кажа с песните в албума, е, че бащиното сърце на Бога е огромно и преливащо от милосърдие. Бог е милостив. За съжаление все още много църкви проповядват спасението чрез дела, а не по Божия благодат. Това не е истинското Евангелие.

Кое те вдъхнови да напишеш този албум?
Възможността да пропътувам целия свят – Бразилия, Кения, Азия, Австралия, цяла Европа. Във всички тези страни съм виждал как хора с различен етнически произход се молят на Бога. Това ме насърчи. И затова реших да направя албум, който да достигне този свят.

На какво те учи Бог в момента?
Бог ме учи да се наслаждавам на времето, прекарано с Него. Често си мислим, че трябва постоянно да работим за Бог, но понякога Той иска просто да се отпуснем в Неговите обятия и да си почиваме. Да се насладим на момента. Твърде много хора се борят с вината и мислят за миналото, безпокоят се за бъдещето. Всичко, което имаме, е настоящият момент. Ние не можем да гарантираме какво ще се случи в следващия миг, затова нека се опитаме да живеем тук и сега.

Сподели:
Email Print
Няма коментари :(
най-ново най-четени коментирани

В момента:

Следва:

Слушай на живо
Studio865 865tv Radio865 Християнството predstoi.bg