Вторник, 25.01.2022

Вестник Евангелски

Стих на деня""

OnLine
RSS Facebook Twitter

Глобална лидерска конференция

Main Pic
Публикувана: 26.10.2009
Автор: ЕВ
Прочетена: 1118
Коментари: 0
Ръководи там, където си

„Това, което се е оказало вярно за нас, важи и за вас: Никога няма да превземете високи върхове, без да направите смели крачки“ Бил Хайбълс

На 23 и 24 октомври т. г. в София за трета поредна година се проведе Глобалната лидерска конференция „Ръководи там, където си“.
Инициатор на събитието е Международна асоциация „Уилоу Крийк“, а организатор за България е Студио 865.
И тази година в събитието участваха пастори и църковни водачи от различни градове на страната.

Изправен пред културни катаклизми, икономическа криза и все по-растящите нужди на човечеството, нашият свят зове за водачи, които да устоят, които ще съхранят характера, почтеността и решителността си. Към нас е отправен висш призив. Сега е време на огромна нужда и огромни възможности.

„Глобалната лидерска конференция“ е започнала със завладяващо видение за дръзновено 
лидерство в местната църква. Днес, след повече от 125 000 души, страниците на тази история 
продължават да се пишат от лидери.

Говорителите и тази година бяха на много високо ниво. Ето и имената им:
Бил Хайбълс е основател и главен пастор 
на църква „Уилоу Крийк“ в Саут Барингтон, Илинойс, САЩ. Той е и председател на Асоциацията „Уилоу Крийк“. Хайбълс организира „Лидерска конференция“ през 1995 г., следвайки подтика си да помогне за издигането и развитието на духовния дар на лидерството за местната църква. Човек с видение и ентусиазиран да види всяка местна църква да използва в пълнота дадения й от Бога потенциал, той говори из целия свят по стратегически за християнските лидери въпроси и е сред най-продаваните автори с над 20 книги, включително „Дръзновено лидерство“ и „Аксиома: Езикът на лидерството“. 


Андрю Ригасира е основател и главен изпълнителен директор 
“Гуд Африкан Кофе“ (обществено предприятие със седалище в Африка, което доставя качествено кафе на глобания пазар) и 
“Африкан Трейд Адвокейт“.
Преди основаването на „Гуд Африкан Кофе“ Андрю е бил главен изпълнителен директор на „ВР Промошънс“ ООД, водеща компания за мениджмънт на промоции и събития. Тя е била включена в обиколката на президента Бил Клинтън в Африка през 1998 г.
Андрю е номиниран за „Млад глобален лидер“ за 2007 г. от Световния икономически форум и си остава утвърден лидер в областта на икономическото развитие.

Д-р Уес Стафорд е президент и главен 
изпълнителен директор на 
“Компашън Интернешънъл“. Д-р Стафорд е международно признат застъпник за деца, живеещи в бедност. Основана през 1952 г., „Компашън“ е една от най-големите световни християнски агенции за детско развитие, в съдружие с над 65 деноминации и хиляди местни църкви, за да служат на над 1 млн. деца в 24 страни.

Тим Келер е основател и главен пастор 
на Презвитерианска църква „Ридиймър“, Манхатън, Ню Йорк, САЩ. Наречен е „К. С. Люис на 21. век“ от „Нюзуик“. През последните 20 години църквата се е разраснала на три места с 6000 души посетители седмично, определяна като една от 25-те най-влиятелни църкви в Америка. Служението на Келер е забележително, не само със спечелването на скептично настроените спрямо вярата нюйоркчани, но и с мисионерския си подход, давайки начало на над 100 църкви чрез „Центъра за основаване на църкви „Ридиймър“.

Дейвид Герген е политически анализатор за CNN и PBS, бивш съветник в Белия дом на четирима президенти и главен редактор на U.S. News & World Report.
Дейвид Герген е служил в Белия дом като съветник на четирима президенти – Никсън, Форд, Рейгън и Клинтън. Той е също така професор в „Училището за обществено лидерство“ на Харвард. Деен участник в националния живот на Америка в продължение на 30 години, Герген има дългогодишен опит в наблюдението и участието във високоефективно лидерство, от който опит той е извел 7 важни елемента, необходими на бъдещите лидери.

Боно е главен вокал на световноизвестната ирландска група U2 и активист в борбата срещу СПИН и бедността в Африка.
U2 – групата, продала над 140 млн. албума, спечелила множество награди, сред които 22 пъти „Грами“. Известен активист в борбата срещу СПИН и крайната бедност в Африка, Боно става един от основателите на „DATA“ (Debt, AIDS, Trade, Africa) през 2002 г., на „The One campaign“ през 2004 г. и „Product“ (RED) през 2006 г. и е наречен „Личност на годината“ от списание „Тайм“ за 2005 г.
В интервю за конференцията през 2006 г. той предизвика църковните лидери да се мобилизират срещу опустошенията от глобалното разпространение на СПИН и бедността.

Тони Блеър е бивш министър-председател на Великобритания.
Един от най-изтъкнатите в цял свят британски държавници, той е министър-председател на Великобритания и Северна Ирландия от 1997 г. до 2007 г. По време на своето управление той спомага за промяната в британските държавни служби в областта на образованието и здравеопазването, получава високо признание за приноса си за подпомагане на североирландския мирен процес. И днес той взема дейно участие в обществения живот като важен лидер в стремежа на международната общност да осигури мира в Близкия изток. Той е и застъпник на въпроси от личен интерес, като Африка и промените в климата. През 2008 г. той основава фондацията „Вяра“ на Тони Блеър, която защитава разбирателство между основните религии и разширява разбирането за ролята на вярата в съвременния свят.

Ето и имената на водачите на практичните сесии:
Д-р Хенри Клауд е клиничен психолог, автор на бест-селъри и бизнес консултант с уникални прозрения върху динамиката на отношенията в организациите. Той е съосновател и един от директорите на „Клауд-Таунсенд“ инкорпорейшън.

Карли Фиорина е бивш председател и главен изпълнителен директор на „Хюлет-Пакард“ Тя е първата жена, ръководила компанията „Дау 30“ и е отличена за „най-влиятелната жена в бизнеса“ от „Форчън“ в продължение на 6 поредни години.

Д-р Дейвид Айрланд е главен пастор на църква „Крайст чърч“ в Монтклеър, Ню Джърси, наброяваща 6000 души от различни етноси, която е основал през 1986 г. Автор на няколко книги, той има докторска степен по организационно лидерство.

Патрик Ленсиони е основател и президент на „The Table Croup Inc“, специализирана консултантска фирма в областта на мениджмънта, фокусирана върху организационното благосъстояние. Той е автор на 6 бест-селъра, включително „Смърт чрез среща“.

Дан Хийт е автор, консултант и съосновател на „Тинкуел“.

Чип Хийт е автор, консултант и професор в Стандфордския институт по бизнес специализация.
Лидерите от ново поколение Дан и Чип Хийт водят рубрики във „Фаст Къмпъни Магазин“ и са автори на „Създадени да издържим: Защо някои идеи оцеляват, а други умират“, бест-селър на „Ню Йорк Таймс“, „Уолстрийт джърнъл“ и „БизнесУик“.

Сподели:
Email Print
Няма коментари :(
най-ново най-четени коментирани
РЕКЛАМА
books-bg.com

В момента:

Следва:

Слушай на живо
Studio865 865tv Radio865 Християнството predstoi.bg