Четвъртък, 28.03.2024

Вестник Евангелски

Стих на деня""

OnLine
RSS Facebook Twitter

Силвестър Сталоун: „Ти можеш да се новородиш“

Main Pic
Публикувана: 15.11.2009
Автор:
Прочетена: 1148
Коментари: 0
Холивудският актьор Силвестър Сталоун се ангажира с християнската вяра. В поредния епизод на „Рамбо“ – „Рамбо 4“, той играе ролята на бореца Джон Рамбо, който защитава потиснатите християни. С „Роки Балбоа“ – шестия епизод на филмовия епос, холивудският „Рамбо“ насочва зрителите към размисъл за Исус Христос.
„В края на живота ни няма среден път – отбелязва Сталоун и насърчава: – Ти можеш да се новородиш!“
„Ако нямаш силна връзка с Бог, можеш да свършиш в бездната. Християнският фундамент е съвършеният идеал, върху който човек трябва да построи своите решения. От него произлизат смисълът и стойността на вниманието, на даването, на честността. Християнският фундамент на вярата измества онези неща, които аз срещам всеки ден в моята актьорска професия – алчност, скъперничество, ревност и огорчение“, разказва актьорът.
Слай, както е известен Сталоун сред приятели, колеги и фенове, израства в християнско семейство. По думите му по-късно попада в кръговрата на различни изкушения и взима „дузина грешни решения“.
„Героят Роки от едноименния филм също е трябвало да вземе доста погрешни решения, преди да открие верния път – разказва Сталоун. – В края на битката, когато събралото се множество му ръкопляска, Роки поглежда към небето, защото осъзнава откъде идва силата му. Той знае, че не е роден като свръхчовек, но е надарен с огън и с потребността да върши Божието дело – това е постигането на единство между хората. Той сплотява съкрушените, защото сам е бил съкрушен. Посланието на филма е: „Давай, не задържай за себе си.“
„В края на живота няма среден път. На какво е подчинен твоят живот – на силите на тъмнината, или на светлината? Искаш ли да се бориш на страната на добрите, да завършиш състезанието и да опазиш вярата – пита риторично актьорът. – Хората, които поставят вярата и доверието си в Бога, откриват, че тази лична връзка с Божия Син не е просто допълнение към живота, а радикална и смела алтернатива. Това е единствената сила, която е достатъчно могъща, за да ти подари победата на вечния живот“, завършва Силвестър Сталоун.
Сподели:
Email Print
Няма коментари :(
най-ново най-четени коментирани

В момента:

Следва:

Слушай на живо
Studio865 865tv Radio865 Християнството predstoi.bg