Сряда, 27.10.2021

Вестник Евангелски

Стих на деня""

OnLine
RSS Facebook Twitter

Натали Грант и Барт Милард са водещи на музикалните награди Dоve

Main Pic
Публикувана: 13.01.2010
Автор: ЕВ
Прочетена: 998
Коментари: 0
Носителите на музикални отличия за госпъл музика Натали Грант и Барт Милард ще бъдат водещи на церемонията по връчването на тазгодишните награди Dove, на които за 41-ви път ще бъдат почетени най-заслужилите християнски музиканти.
Една седмица след като обявиха календара за събитията през 2010 г., от Музикалната госпъл асоциация (GMA) официално обявиха водещите и изпълнителите, които ще вземат участие в програмата, а също и още информация за предстоящото шоу.
Годишната церемония за връчване на наградите Dove ще се проведе на 24 април т.г. в добре известната зала Grand Ole Opry House в Нешвил. Церемонията ще бъде предавана на живо по музикалния канал за госпъл музика (GMC) за трети пореден път, след като през изминалите години бяха излъчвани единствено записи на събитието.
Натали Грант, която е и последният носител на приза „Изпълнител на годината“, споделя, че за нея е истинска чест да бъде водеща на награждаването.
„Винаги съм била фен на християнската музика, ето защо считам за огромна привилегия възможността да насоча светлината на прожекторите към посланието на музиката, която променя животи, и съответно към музикантите, които я създават. Харесва ми и фактът, че това не е вечер на съревнование, а повод да си отдадем почит един на друг.“ Тя добавя, че събитието по-скоро е като семейно събиране, което очаква с нетърпение всяка година.
Подобно на наградите „Грами“, само че в християнски вариант, наградите Dove събират музиканти от всички стилове на госпъл музиката. Връчването на наградите е връхната точка на събитието, а през цялата вечер всички могат да се насладят на изпълненията на живо, чрез които се представят разнообразни госпъл изпълнители.
Сред музикантите в програмата тази година са Casting Crowns, Toby Mac, Natalie Grant, Donald Lawrence, Jason Crabb, MercyMe, както и много други.
Председателят на борда на директорите на GMA споделя за събитието: „Тези музикални награди са нашата възможност да се съберем като общество и да отдадем прослава на Бог, както и да се подкрепим едни други, докато издигаме Евангелието чрез музиката. Заедно с предстоящата лятна конференция, която организираме, това музикално събитие е крайъгълен камък на дейността ни като организация през 2010 г. Когато се събираме, ние ставаме по-силни, а освен това споделяме заедно страхотно време.“
Билетите за събитието са пуснати за свободна продажба на 19 януари.
Междувременно на 18 февруари т.г. ще бъдат обявени крайните номинирани за призовете през следващата година. За присъждането на гласовете гласуват всички членове на Музикалната госпъл асоциация.
Сподели:
Email Print
Няма коментари :(
най-ново най-четени коментирани
РЕКЛАМА
books-bg.com

В момента:

Следва:

Слушай на живо
Studio865 865tv Radio865 Християнството predstoi.bg