Петък, 19.04.2024

Вестник Евангелски

Стих на деня""

OnLine
RSS Facebook Twitter

Питър Уилсън и албума „Прекрасна размяна“ на „Хилсонг Лондон“

Main Pic
Публикувана: 25.07.2010
Автор:
Прочетена: 1300
Коментари: 0
Интервю за Christian Today
Част 2

Питър Уилсън е ръководител хваление в църквата „Хилсонг Лондон“. Той разказва за „Прекрасна размяна“ (The Beautiful Exchange) – последния албум на „Хилсонг“, и какво означава за него истинско поклонение.

По какъв друг начин „Хилсонг Лондон“ окуражава младите хора в тяхната вяра?
Постоянно развиваме различни проекти. Силно вярваме, че местната църква е всъщност Божият начин за достигане на човечеството с отговор на надежда в Исус Христос. Ние наистина вярваме, че трябва да насърчаваме хората да виждат, че местната църква е църквата на Исус Христос, която Бог използва да достигне човечеството, и най-доброто, което те могат да направят, е да синхронизират живота си с целите на Бог. В някои случаи усещането и идеята на отделни хора за църквата трябва да се промени и това, което правим, е свързано с тази промяна.

Какво означава да хвалиш и да се покланяш?
Хората вече от много места могат да се поучат какво е хваление и поклонение. Моето разбиране за хваление е не толкова като глагол, действие, нещо, което правиш, а по-скоро смятам, че хвалението и поклонението са повече прилагателно – описание на нещо. За мен хвалението е отклик. То описва отклика на човешкото сърце, когато то открие превъзходството и добротата на Бог. Когато съзрем величието и великолепието на Бог и в същото време осъзнаем какво е направил, и всичко това е за нас – да може да има взаимоотношение с нас. Това е естествен отклик на човека, защото ние сме създадени да прославяме Бог и реално осъзнаваме Неговото величие и превъзходство, и в същото време осъзнаваме Неговата любов, дълбочината на Неговата любов, която не мисля, че можем напълно да разпознаем или възприемем. Когато обаче получим и бегла идея за Неговата любов към нас, естественият отклик е хвалението. Ето защо хваление е описателна дума. Това се случва, когато осъзнаем превъзходството и добротата на Бог. Не мисля, че хвалението е нещо, което правим, за да получим отклик от Бог. Не го правим за това. Той вече е направил всичко и поклонението е нашият отговор на направеното от Него, когато разберем колко велико е то.

Какви са бъдещите планове на „Хилсонг Лондон“?
Към този момент сме насочени изцяло към глобален проект и начина, по който ще се придвижим напред. Може да издадем няколко сингъла. Има още много страхотни песни, за които един албум не е достатъчен. Може би ще запишем няколко сингъла и ще ги разпространим до местните лидери на църкви.

Коя е твоята любима песен на „Хилсонг“ и защо?
Съдейки предимно по най-често свирената в списъка ми в iTunes е „Всичко, от което имам нужда, си Ти“ (All I Need Is You), която е малко стара, но е сред най-слушаните от мен. Когато прекарвам лично време с Бог, това е песен, за която буквално „се залепям“. Не мога да ви дам теологично обяснение, но мисля, че текстът просто го казва ясно: „Всичко, от което имам нужда, си Ти“.

Сподели:
Email Print
Няма коментари :(
най-ново най-четени коментирани

В момента:

Следва:

Слушай на живо
Studio865 865tv Radio865 Християнството predstoi.bg