Вторник, 28.09.2021

Вестник Евангелски

Стих на деня""

OnLine
RSS Facebook Twitter

„Обичай Бога, обичай хората“ е новият албум на Израел Хутън

Main Pic
Публикувана: 25.08.2010
Автор: ЕВ
Прочетена: 1149
Коментари: 0
В най-новия си албум „Обичай Бога, обичай хората“ Израел Хутън поставя на дневен ред една от най-великите заповеди от Евангелието. Той излиза на музикалния пазар на 31 август т.г. Новият диск е записан с емблематичната за музиката на Хутън енергия, която се е превърнала в синоним на работата му. В албума са включени и изпълнители като Кърк Франклин, Фред Хамонд, музикантите от групата Take 6 – Клод Макнайт, Марк и Джоуи Кибъл, както и авторите на текстове Мелиса Хутън, Аарън Линдзи, Томи Симс и Майкъл Гънгър.
Освен като ръководител на хваление, певец, композитор, многостранно развит музикант и продуцент Израел е също известен и с работата си по организиране на концерти с други изпълнители, успявайки да покаже наяве най-доброто от хората, с които работи.
Единадесет от неговите песни са от първите 500 любими и най-често използвани в църквите по цял свят. Това е според данни на CCLI (Християнска международна организация за лицензиране на авторските права) Топ 500.
Албумът „Обичай Бога, обичай хората“ излиза след възторжено приетия The Power оf One (който печели награда „Грами” и се превръща в хит от класацията Билборд топ 200) и обещава да бъде вдъхновение за слушателите.
Според самия Хутън този албум е завръщане към една простичка заповед: „Обичай Господа с цялото си сърце и ближния си както себе си.“ Всяка песен се докосва до тази истина и накрая всичко се свежда именно до „обичай Бога и хората“.
За новия си албум Израел работи със своя дългогодишен сътрудник Аарон Линдзи (работил с музиканти като Шърли Сийзър, Марта Мюнизи, Сиси Уайнънс и др.), както и с Томи Симс (работил с Брус Спрингстийн и Гарт Брукс, Уинона и Кели Кларксон). Триото продуценти е написало заедно 5 песни, включително и първия госпъл сингъл You Hold My World. Три допълнителни песни са написани от Израел и неговата съпруга Малиса.
„Обичай Бога, обичай хората“ смесва музикалните стилове на хваление и поклонение, рок, фънк и поп. Записан и обработен от Дани Дънкан („Хилсонг Лайф“, Натали Грант, Сиси Уайнънс) в студио „Аби Роуд“, Лондон (Abbey Road Studios).
„За мен да записвам в това студио беше мечта“, казва Израел.
Друг интересен момент от албума е изпълнението на песента Hosanna (Be lifted Higher) заедно с музикантите от Take 6 Клод Макнайт, Джоуи и Марк Кибъл, които я аранжираха. Песента Mercies включва непогрешимия глас на Кърк Франклин, а Surprises е подсилена с таланта на Фред Хамонд.
В албума са включени гост-музиканти като Акил Томпсън (син на майстора на барабаните Честър Томпсън от групите Weather Report и Genesis) и китариста Майкъл Гънгър (който е сред авторите на You Won't Let Go).
Други барабанисти са Дан Нийдхам (Ейми Грант, Ванеса Уилиамс, Майкъл Макдоналд) и Теди Кемпбъл (Сийл, Селин Дион, Смоуки Норфул). Продуцентите Томи Слимс и Аарон Линдзи се изявяват съответно на бас и пиано. Беквокалите са поверени на Даниел Джонсън, Ерика Кинг и Чарлин Мур – членове на организацията за служение New Breed, открита и ръководена от Израел Хутън.
Сподели:
Email Print
Няма коментари :(
най-ново най-четени коментирани
books-bg.com

В момента:

Следва:

Слушай на живо
Studio865 865tv Radio865 Християнството predstoi.bg