Четвъртък, 28.03.2024

Вестник Евангелски

Стих на деня""

OnLine
RSS Facebook Twitter

Jars of Clay се завръща с нов албум The Shelter

Main Pic
Публикувана: 19.09.2010
Автор: ЕВ
Прочетена: 1096
Коментари: 0
Групата Jars of Clay има продадени повече от 6 млн. албума, печелила е 3 награди „Грами“, участвала е в хиляди касови шоута и фестивали. Освен тези постижения групата успешно стартира организация с идеална цел в Африка, наречена Blood: Water Mission. Целта на организацията е разпространението на идеята за чиста кръв и вода на континента.
От издаването на своя дебютен сингъл Flood, който оглавява класациите, Jars of Clay градят своята изключителна кариера на основата на безкомпромисното единство между музика, виждане за света и човеколюбие.
Дан Хаселтин (вокал), Чарли Лоуел (клавир), Стив Мейсон (китара) и Мат Одмарк (китара) никога не са разчитали на стари успехи. Напротив, те постоянно са провокирани да растат и да се развиват като музиканти, автори на текстове и като група. Техният последен албум Good monsters е един рок манифест, който успя да преоткрие звученето на групата, като в същото време засяга теми като социална отговорност, духовни съмнения и двойствеността на човешкото сърце.
Новият албум носи точно онова земно усещане, което почитателите харесват в групата. И все пак момчетата имат усет за начините, чрез които да направят един вече познат звук да звучи като нов. В записването му вземат участие Брандън Хийт, Мак Поуъл, Дерек Уеб, Тоби Мак, Лей Наш, Дейвид Кроудер, Сара Гроувс, Мат Маер, Ейми Грант.
В техния типичен стил музикантите балансират домашен рок с по-тежки изпълнения, елементи от прогресив рок, кънтри – акустични мелодии, и химни, които могат да обединят аудиторията. Както всички техни албуми досега, така и новият съдържа песни, които говорят за вярата и покорството, следването на Бог, живота като общност от вярващи и следването на Божието дело.

Музикантите за новия албум и песента Small Rebellions („Малки бунтове“)
Чарли: Нашите малки всекидневни протести срещу хаоса ни определят като такива, които избират любовта пред страха и осъждението. Една пророческа песен, комбинирана с дела. Дан: Всяко действие, което се бори с изолацията, е най-великата форма на борба срещу общоприетото. Най-големите рискове, които поемаме, са онези, които доказват, че имаме отношение към ситуациите в живота на околните.
Стив: Тази песен възпява смелостта, която ни е необходима като общество, за да променим живота на хората около нас, които живеят с разрушителна любов.
Мат: Тези, които биха имали куража да опитат да развият истински взаимоотношения, ще открият богатство, което липсва и в най-привлекателния живот.

Сподели:
Email Print
Няма коментари :(
най-ново най-четени коментирани

В момента:

Следва:

Слушай на живо
Studio865 865tv Radio865 Християнството predstoi.bg