Петък, 29.03.2024

Вестник Евангелски

Стих на деня""

OnLine
RSS Facebook Twitter

Какво е щастието? Анкета, Част 2

Main Pic
Публикувана: 26.09.2010
Автор: Светла Арсова
Прочетена: 1631
Коментари: 0
„Евангелски вестник“ попита няколко жени, живеещи и работещи в страната ни, „Какво е щастието и кое ги прави щастливи?“

Мими Пейчева, Трявна
Щастие ли? За мен щастието не е в това, да имам всички най-хубави материални блага на света. Щастието за мен е това, че познавам Исус Христос. Аз съм истински щастлив човек поради това, че познавам Спасителя и съм решила да Го следвам през целия си живот.
Щастлива съм, че живея във време, в което свободно мога да ходя на църква и да имам дори собствена Библия, защото има много хора по света, които нямат тази възможност. Щастлива съм, че имам приятели, които обичат Бога, и семейство, което се е посветило да Му служи. Щастието е в това, да обичаш и да бъдеш обичан! Аз обичам Исус, семейството, приятелите си и църквата, която посещавам. И наистина мога да кажа, че когато съм с тях, тогава се чувствам и обичана, и щастлива.

Ваня Евтимова, Силистра
Щастието е вътрешен избор да бъда щастлива – от това, че имам семейство, а не нещастна от многото грижи свързани с него, че съм доста заета, но с добра работа, а не безработна.
Щастлива съм, когато съпругът ми и аз не успяваме да си легнем рано, понеже имаме много за споделяне, когато мога да побъбря с дъщеря си на чисто женски теми и да посъветвам сина си за нещо. Щастлива съм, когато се чувствам нещастна, а Бог ме докосне с Духа Си и ми припомни в кого съм повярвала.

Джени Караджова, Ямбол
За мен щастието е около нас, видимо и невидимо. Мога да го намеря в усмивката на любим човек или в сиянието на слънчев лъч. Щастието не се измерва, то се постига!

Павлина Николова, Горна Оряховица
Щастието е да хванеш за ръка детето си и да вървиш с него, докато пораства, да празнувате заедно дори и малките му успехи и да гледаш усмивката върху лицето му.

Ваня Кръстева, София
Щастие е слънцето, което наднича сутрин през прозореца и те кани да отвориш очи и да поздравиш новия ден... Щастие е усмивката на любимия човек, която те гали и сгрява душата ти дори в най-трудните мигове. Щастие е филията с лютеница и сирене. Особено ако ти самият си правил лютеницата на село, с огън по средата на двора! Щастие е да разговаряш с приятел и да знаеш, че можеш да намериш разбиране и подкрепа в негово лице. Щастие е да си здрав. Щастието трябва да се търси, но то се крие и в най-дребните наглед неща. Щастлив е денят, в който научавам нещо ново, подарявам поне една усмивка, прочета един стих, запея хубава песен. Щастието е любов!

***

Затварям клепки в полуздрача,
погалена от ангелско крило.
Няма сълзи. Не. Не плача.
Просто щастието е дошло.

Тук е, щом ръката ти ме гали
след океан от огън – на телата зов,
който душите ни в едно запали.
Щастието е любов!

Сподели:
Email Print
Няма коментари :(
най-ново най-четени коментирани

В момента:

Следва:

Слушай на живо
Studio865 865tv Radio865 Християнството predstoi.bg