Петък, 19.04.2024

Вестник Евангелски

Стих на деня""

OnLine
RSS Facebook Twitter

Благовестие чрез изкуство

Main Pic
Публикувана: 24.03.2011
Автор: ЕВ
Прочетена: 1269
Коментари: 0

Валентина Иванова – художник по призвание, богослов по образование:

Говоря на хората за Бога и благовествам чрез картините си...

 

От най-ранна детска възраст имам спомени, как всички мои близки се радваха, когато рисувах. Изненадваха ги талантът и уменията, които притежавах дори за една толкова крехка възраст. Тогава нямах обяснение, как мога да рисувам толкова добре, без да съм учила другаде, освен в училище.

По-късно разбрах, че Бог дава дарбите, а ние само трябва да ги прилагаме и развиваме за Негова слава. Така започнах да благовествам чрез картините, които създавах, или чрез репродукции на художници, от които се възхищавам.

Използвам езика на изкуството, в което няма думи, но говори за нашия Бог, за Неговата милост, любов и разнообразие на творението. Дори и чрез изкуството Той ни насърчава да Го опознаем и обикнем. Той е Творецът, а ние като негови творения да се чувстваме като цветя в градината, за която Той се грижи.

Март месец, в навечерието на един от най-необяснимите и чудни празници – Благовещение и с настъпването на пролетта. Нека всички жени се почувстват част от тази градина, готови за нов живот, изпълнен с енергия, любов и готовност да радват окото на нашия Бог.

Сподели:
Email Print
Няма коментари :(
най-ново най-четени коментирани

В момента:

Следва:

Слушай на живо
Studio865 865tv Radio865 Християнството predstoi.bg