Петък, 29.03.2024

Вестник Евангелски

Стих на деня""

OnLine
RSS Facebook Twitter

Общомладежки молитвени събрания в Пловдив и София

Main Pic
Публикувана: 01.04.2011
Автор: ЕВ
Прочетена: 1300
Коментари: 0

На 25 март т.г. в Пловдив се проведе общомладежко молитвено събрание по инициатива на „365 дни пост и молитва за България” – част от Евангелската младежка организация (ЕМО) към ОЕЦ – Обединени евангелски църкви.

В молитвеното събрание взеха участие всички деноминации от Пловдив. Главната тема за молитва бе за младите хора на България. Повечето деноминации откликнаха на поканата да се застъпят заедно за благословението на младите хора. Мая Чолакова – регионалният координатор на инициативата в Пловдив и организатор на събитието, сподели: „Беше едно наистина благословено време. Вярваме, че молитвите ни ще бъдат чути. Нуждата от молитва е огромна и Бог желае от младите хора да издигат гласа си в единство. Вярваме, че с Божията помощ може да се достигне до страдащите, зависимите и всички млади хора, които живеят без надеждата и светлината на Исус Христос!”

 

На следващия ден в София се проведе общомладежко молитвено, домакин на събитието бе Божията църква в България. Младежките ръководители от различни деноминации от цяла София дойдоха, за да прекарат заедно време в хваление и молитва. Говорителят Илиан Евтимов – младежки ръководител и национален координатор на „365 дни пост и молитва за България”, призова младите хора да се обединят и заедно да съградят отново стените на Божието царство в България. Също така предизвика всички присъстващи да видят проблемите около тях не като препятствия, а като възможности за промяна, които Бог дава на църквата в България. Младите хора се молиха за нарастващото насилието в страна ни, за младите семейства, за лидерите на църквите, както и за лидерите на България. Молитви бяха издигнати и за полицията в България, за плодородие и възход на българската икономика, както и за много други нужди, които са явни за всеки българин.

 

Вълната от общи молитвени събрания ще продължава през цялата година и организаторите на инициативата „365 дни пост и молитва за България” се надяват тя да обхване всяко кътче на нашата страна. Нека всички подкрепим тази инициатива, „защото има огромна сила в усърдната молитва на праведния” и всичко, което е добро и богоугодно, ще благоуспее!

 

 

 

Сподели:
Email Print
Няма коментари :(
най-ново най-четени коментирани

В момента:

Следва:

Слушай на живо
Studio865 865tv Radio865 Християнството predstoi.bg