Четвъртък, 28.03.2024

Вестник Евангелски

Стих на деня""

OnLine
RSS Facebook Twitter

Мечтая Исус да ми каже: „Познавам те!”

Main Pic
Публикувана: 28.04.2011
Автор: ЕВ
Прочетена: 1748
Коментари: 0

На 27 април пастор Дейвид Уилкерсън, основател и пастор на църква "Таймс скуеър" в Ню Йорк и автор на много книги, като най-известната е „Кръстът и героите на ножа”, загина при челен удар в Тексас, САЩ. Той беше на 79 години.

Дейвид Уилкерсън е управлявал автомобила си в Тексас в сряда следобед, когато по неизвестни причини преминава в насрещното платно. Според полицай Ерик Лонг шофьорът на движещия се насреща камион видял колата и се опитал да излезе от пътя, но въпреки това се е ударил челно в колата на пастора. Все още не е ясно какво е причинило промяната в движението на автомобила. Съпругата на п-р Уйлкерсън Гуен е пострадала в катастрофата и е била откарана в болницата заедно с шофьора на камиона. Смъртта на п-р Дейвид Уилкерсън е обявена на мястото на произшествието.

Последните думи на Дейвид Уилкерсън в специално интервю по време на посещението му в България през 2005 г. бяха: Мечтая Исус да ми каже: „Познавам те!”

Кои са едни от най-важните уроци, които сте научили през годините и искате да предадете на поколението след себе си?
Най-великото служение е да познаваш по-дълбоко Исус, с цялото си сърце. След 50 години служение смятам, че това е основата на живота. Тук не става въпрос за методи, нито за начини, по които да се изгражда църква. Важното е да научиш хората, как да познават Исус. Особено покрай събитията около смъртта на папа Йоан-Павел Втори много млади хора се стичат в Рим, защото намират в него посланик на мира. Може би един на хиляда от тях е посещавал църква. Когато ги попиташ защо не ходят на църква, те отговарят, че не намират живот и църквата не е адекватна на съвремието. Четирийсет години от служението си съм работил с млади хора и искам да приканя пасторите да протегнат ръка към младите хора. Ако пасторите наистина познават Христос и Го проповядват на младите с живота си, това ще разпали нова ревност за Христос у тях.

 

Какво е посланието ви към служителите в България?
Основното е да познават и да разбират Христовия ум. В Библията се казва, че трябва да имаме Неговия ум – да мислим по начина, по който Той мисли, и да живеем по начина, по който Той е живял сред хората. Исус каза: „Отказах се от славата Си и станах слуга”. Когато хората виждат човек на амвона, който не живее, за да бъде известен, не се стреми към собствената си слава, а желае да служи, това впечатлява хората, които искрено търсят Бог. Можете да изградите мощна църква!
Може в Америка да сме хиляди хора от различни нации, но това не означава нищо за мен, ако не съм слуга на тези хора. Когато желанието да имаш успех стане цел на живота ти, църквата ще бъде напълно унищожена.
Посланието, което нося тук, е свързано с това, Бог да ни даде смирени хора, които не търсят своята слава, а искат да бъдат слуги. България не се нуждае от огромни църковни сгради!
Скоро един проповедник каза нещо, което може да послужи като предупреждение за България: „Ако чуете, че Исус идва, забравете за това! Той не идва, за да ти даде нова кола и хубава къща! Ако Го желаеш заради това, Той не може да дойде!” Аз живея в хубав дом и имам добра кола, но тези неща не означават нищо за мен, не заемат място в сърцето ми!
Надявам се, че конференцията тук ще бъде сериозно предупреждение за разрушителните сили, които идват, за да унищожат Евангелието. Бог иска да ви благослови материално, но първо трябва да се сдобиете с богатствата, които са скрити в Исус Христос! Благодарете на Бога за всичко, което ви е дал! Материалното благоденствие не е целта на живота! Аз вярвам, че е време църквата в България да се надигне и да каже: „Ние сме хора на Бога! Научили сме неща, които искаме да предадем на други!”

 

Какво наследство бихте искали да оставите на следващото поколение?
Най-важното нещо, когато застана пред Трона на Бога, няма да бъде списъкът с нещата, които съм направил. Това, в колко библейски училища си бил и колко книги си написал, няма да означава нищо. Когато навършиш 70, започваш да осъзнаваш, че единственото, което си е струвало, е било общението ти с Христос.
Искам един ден да мога да кажа като апостол Павел: „Не зная никой друг, освен Христос, и то разпънат”. Това е пълното удовлетворение. Когато светът види пастори, които са удовлетворени от взаимоотношенията си с Христос, те няма да имат нужда от нищо друго!
Когато застанеш пред Бог, единственото нещо, което ще има значение, е да погледнеш Исус в лицето и Той да ти каже: „Аз те познавам!” Аз мечтая да чуя това: „Познавам те!”

 

Цялото интервю можете да видите тук.

Сподели:
Email Print
Няма коментари :(
най-ново най-четени коментирани

В момента:

Следва:

Слушай на живо
Studio865 865tv Radio865 Християнството predstoi.bg