Четвъртък, 28.03.2024

Вестник Евангелски

Стих на деня""

OnLine
RSS Facebook Twitter

Семинар за младежи в Ахтопол

Main Pic
Публикувана: 10.07.2011
Автор: Ивайло Ябълкаров
Прочетена: 2115
Коментари: 0

Една от най-южните точки на нашето Черноморие – Ахтопол, за четири дни стана сборен пункт на тридесетина млади хора, които са в активно служение. Тук от 23 до 26 юни т.г. се събраха младежи от Русе, София, Бургас, Стара Загора, гр. Елин Пелин, гр. Левски, Пловдив, Шумен, Върбица, Трявна, Сливен и Червен бряг.

 

Семинарът бе организиран от Петдесятния факултет на Висшия евангелски богословски институт (ВЕБИ) и се проведе в уютната нова сграда на Евангелската петдесятна църква в Ахтопол.

 

Идеята бе младежи да проповядват на различни теми, след което да получат насоки и насърчение от проповедници, натрупали опит.

 

Темите бяха разнообразни: за живота на Самсон и поуките, които можем да извлечем от него, за вярата и посвещението, за едно от предизвикателствата на вярата – съмнението и какво означава да бъдеш скрит под Божията сянка. Дадена бе възможност за общуване и споделяне на идеи.

 

Лекции и свидетелства споделиха и пасторите Рибов (ЕПЦ Ахтопол), Ефтимов (ЕПЦ Бургас), Врачев (ЕПЦ 4 Пловдив), Мухтаров (ХЦ „Сион” – Трявна), деканът на Петдесятния факултет на ВЕБИ ст. ас. Таня Петрова и ст. ас. Атанас Атанасов.

 

Програмата на семинара бе изключително наситена с проповеди, но въпреки това имаше време за хваление и поклонение, както и за дискусии.

 

В края на първия ден участниците сформираха молитвени групи, за да представят своите нужди и мечти, да се застъпят един за друг.

 

Рано в съботната сутрин участниците се насочиха към най-югоизточната точка на България – село Резово, което допреди 20 години е било почти недостъпно заради границата ни с Турция. Целта на това 15-километрово пътуване не бе разходка. Събрани под табелата с надпис „Република България”, на броени метри от подобна с надпис „Република Турция”, вярващите се молиха за благословение на България, срещу ислямизацията на страната ни, за мисионери в южната ни съседка и за обръщане на народа й от исляма към Христос. Може би някои от молещите се онази сутрин ще бъдат изпратени от Бог да Му служат в Турция. Поне такова беше усещането на човек, застанал там, в близост до двата бряга. На единия се извисява църква с кръст, а на другия – джамия с полумесец.

 

Всички си тръгнаха след неделното богослужение с желанието този семинар да има следващи издания.

 

 

 

Сподели:
Email Print
Няма коментари :(
най-ново най-четени коментирани

В момента:

Следва:

Слушай на живо
Studio865 865tv Radio865 Християнството predstoi.bg