Четвъртък, 25.04.2024

Вестник Евангелски

Стих на деня""

OnLine
RSS Facebook Twitter

Дипломиране на випуск 2011 на ВЕБИ

Main Pic
Публикувана: 10.11.2011
Автор: Ваня Кръстева
Прочетена: 1487
Коментари: 0

Тържественото връчване на дипломите на завършилите тази година над 30 студенти на Висшия евангелски богословски институт се състоя на 5 ноември т.г. в Първа евангелска петдесятна църква в София. Събитието се превърна в истински празник за дипломантите от трите факултета – Обединения богословски факултет, Богословския факултет към Съюза на евангелските петдесятни църкви и Богословския факултет на Обединени Божии църкви, както и за техните семейства, близки и приятели, които бяха дошли да споделят радостния момент. Тържеството започна с молитва на п-р Данаил Игнатов и с участието на хвалебствената група на „Блага вест”.

„Благодарете на Бог, на преподавателите си и продължавайте да поддържате връзки с тях. Нека Господ Исус Христос благославя вас, вашите семейства и църквите ви.” – с тези думи п-р Румен Борджиев се обърна към завършващите.

„Уважаеми дипломанти, вие оставате завинаги като част от ВЕБИ” – с това послание ректорът на висшето училище Анатолий Еленков приветства тези, които не са се отказали по средата на пътя, а са го извървели докрай. Той ги поздрави за положените усилия и ги насърчи да търсят възможности за реализация на служителския им потенциал. „Бъдете верни на църквата и на българския народ, защото Божието царство има нужда от вас и вашия хъс. Не се отказвайте да служите!” – допълни п-р Еленков.

Обръщение към завършващите отправи и п-р Павел Игнатов. „Ние не можем да си позволим зле подготвени Божи служители да се включат в нашите църкви – подчерта той. – В настоящите трудни времена е важно да не се отстъпва от евангелските истини. Църквата трябва да стои здраво на мястото си.” П-р Игнатов напомни на дипломантите, че всеки един от тях е скъпоценен в очите на Бога и не трябва да престава да се стреми към духовни победи. „Дерзайте, бъдете плодоносни и имайте активно проповедничество”, заключи той.

След неговото приветствие и музикален поздрав от хвалебствената група настъпи и най-тържественият момент – раздаването на дипломите. За всички студенти на ВЕБИ имаше подготвени малки подаръци, а някои бяха специално отличени. Евангелски пастори от София и страната също бяха сред дипломантите на Евангелския институт през 2011 г. Благодарности към преподавателите от името на всички завършили поднесе п-р Иводор Ковачев. Той пожела на колегите си да произвеждат плод и той да бъде за вечен живот. Тържественото дипломиране завърши с молитва и благословение от п-р Николай Неделчев– председател на Обединените евангелски църкви.

Сподели:
Email Print
Няма коментари :(
най-ново най-четени коментирани

В момента:

Следва:

Слушай на живо
Studio865 865tv Radio865 Християнството predstoi.bg