Петък, 19.04.2024

Вестник Евангелски

Стих на деня""

OnLine
RSS Facebook Twitter

Възстановяването на икономиката е най-важният приоритет на САЩ, единодушни са евангелските лидери

Main Pic
Публикувана: 06.03.2012
Автор: ЕВ
Прочетена: 1767
Коментари: 0

Евангелските лидери на САЩ определиха най-важния проблем, пред който е изправена страната, и това е възстановяването на икономиката. Резултатите са от проучване, направено сред членовете на Националната асоциация на евангелистите (НАЕ).

„Протестантите се страхуват за здравето на нацията – заяви пред Christian Post Гален Кери, вицепрезидент на организацията по правителствените въпроси. – Ние вярваме, че моралът, основан върху правосъдието и справедливостта, е необходима предпоставка за безопасно и успешно бъдеще”. 

Членовете на Управителния съвет на НАЕ набелязаха и други важни мерки на национално ниво, като например намаляване броя на бедните, безработицата и понижаване размерите на държавния дълг. 

Втори по важност остават проблемите на външната политика, особено преследването на религиозна основа и нестабилността в страните от Близкия изток. „На първо място, ние като нация трябва да почитаме Бога – изтъкна Грег Джонсън, президент на организацията Standing Together. – Националните лидери трябва да защитават живота, семейството и брака и да се грижат за хората. Второ, ние като нация трябва да решим проблемите на националния си дълг, което изисква от нас намаляване на националните разходи.

На трето място, ние сме длъжни да върнем американците на работа; ние трябва да успеем в създаването на нови работни места. И четвърто, трябва честно и без да нараняваме чувствата на никого, да решим проблема с имиграцията”.

В Националната асоциация на евангелистите членуват повече от 45 хил. американски църкви, представляващи над 40 деноминации.

Източник: invictory.org

Сподели:
Email Print
Няма коментари :(
най-ново най-четени коментирани

В момента:

Следва:

Слушай на живо
Studio865 865tv Radio865 Християнството predstoi.bg