Четвъртък, 28.03.2024

Вестник Евангелски

Стих на деня""

OnLine
RSS Facebook Twitter

Година след земетресението в Япония християнските мисионери продължават да помагат на пострадалите

Main Pic
Публикувана: 18.03.2012
Автор:
Прочетена: 2011
Коментари: 0

Една година след катастрофалното земетресение и последвалите вълни цунами Световният евангелски алианс отбеляза годишнината от бедствието в Източна Япония от 11 март 2011 г., което отне живота на повече от 15 хил. души, а няколко хиляди все още се водят безследно изчезнали. Представители на Японската евангелска асоциация, организацията за оказване на помощ при бедствия CRASH Japan и Световният евангелски алианс споделиха личните си впечатления от сътрудничеството между християнски организации и църкви, както и наблюденията си върху положението на хората в Япония днес.

Кеничи Шингава – генерален секретар на Японската евангелска асоциация, заяви: „С отбелязването на годишнината от голямото земетресение в Източна Япония ние бихме искали да изразим нашата най-искрена благодарност на световната християнска общност за продължителната молитва и огромната подкрепа”. Хироши Инагаки – бивш главен секретар на Японската евангелска асоциация, допълни: „Ние никога досега не сме виждали толкова мащабна хуманитарна дейност в историята на Японската църква”. Друг християнин, който е пастор, цитира думите на местен японец, изповядващ религия, различна от християнската: „Наблюдавам ви вас, християните. Когато пристигнат хора от други религии, те почистват своите собствени места за поклонение и помагат на своите хора, но вие, християните, помагате на всички. Забелязах също така, че повечето представители на другите религии вече си заминаха, но християните продължават да живеят и работят при нас”.

Дори година по-късно нуждата от подкрепа все още е голяма. Джонатан Уилсън – председател и основател на CRASH Japan, споделя: „Сърцата на оцелелите продължават да са раздирани от дълбоки невидими рани, а утехата от страна на външни източници е оскъдна. Самото присъствие на християните обаче от месеци насам сочи пътя към вечната надежда”. Брайън Стилър – представител на Световния евангелски алианс, заключава: „Благодарим на Бога за християнската общност, която показа мощно свидетелство на любов и грижа за хората в нужда. Почвата е подготвена. Семената са намерили гостоприемно място, където да пуснат корен. Ние се молим за голяма реколта, осигурена ни от Отец”.

Световният евангелски алианс призовава за продължителна молитва и подкрепа за църквите и хората в Япония.

Източник: worldea.org

Сподели:
Email Print
Няма коментари :(
най-ново най-четени коментирани

В момента:

Следва:

Слушай на живо
Studio865 865tv Radio865 Християнството predstoi.bg