Петък, 29.03.2024

Вестник Евангелски

Стих на деня""

OnLine
RSS Facebook Twitter

За Израел с любов

Main Pic
Публикувана: 22.04.2012
Автор: Даниела Петкова
Прочетена: 2816
Коментари: 0

С еврейската песен на радост „Хава нагила” („Да се веселим”) беше открита специалната вечер „За Израел с любов” на 20 април 2012 г. в Християнския център – София.

Срещата започна с молитва, водена от п-р Иван Хазърбасанов, след което доц. Любка Танчева от „Академични приятели на Израел” представи специално дошлите за случая гости: п-р Даниел Розен – месиански пастор от Ерусалим, и Белла Аструг, Мими Пизанти и Елза Казан – гости от еврейската общност в България.

На събитието присъстваше и Лъчезара Йосифова от международната молитвена верига „Приятели от битката”, подкрепящи в молитва близо 1000 Божи служители – мисионери от различни държави. Тя насърчи присъстващите да издигат името на Йешуа Хамашиах (Исус Христос от евр. – б.р) и да Го прославят, да бъдат посланици на помирението от Христова страна за хора и народи, като даде за пример п-р Розен и призова вярващите да се молят за него и семейството му.

П-р Даниел Розен е приел Исус Христос за свой Господ и Спасител преди 22 години и оттогава служи като евангелизатор по цял свят. Основател е на международното движение „Живи камъни” и генерален директор на асоциацията на пастори „Кристал форум” в Израел.

Вечерта „За Израел с любов” продължи с традиционни еврейски танци, представени от танцова група „Менора”, след което п-р Хазърбасанов насърчи присъстващите с кратко слово за това, колко е важно вярващите да имат правилно отношение към Израел.

Гост-говорител на вечерта бе п-р Даниел Розен. Първите му думи към присъстващите бяха „Шабат шалом” – традиционен еврейски поздрав на шабат (еврейската събота). П-р Розен отбеляза, че не е идвал в България от година и половина, но увери, че се моли много за страната ни. „Има нещо, което ни свързва заедно, и това е ходатайството”, каза той и благодари на вярващите в България за тяхната любов към Израел.

Даниел Розен е роден в еврейско семейство, станало жертва на холокоста през Втората световна война – почти всички те са загинали в концлагера „Аушвиц”. Пред събралите се вярващи в сградата на Християнския център – София, той заяви, че холокостът никога няма да се повтори, защото новото поколение няма да позволи това да се случи отново.

П-р Розен разказа за това, как в Израел днес има 23 хил. вярващи в Исус Христос евреи и как отношението на правителството към считаните за опасни за страната си месиански евреи започва да се променя. „Ние не сме опасност за Израел. Ние обичаме Израел”, каза п-р Розен. След това той послужи на присъстващите със слово от Свещеното писание – из книгата Исая, „за да бъдат християните готови, подготвени за последното време”.

П-р Розен призова присъстващите да бъдат хора, които ще положат живота си в Господа и ще Го последват. Бог търси хора, които ще Го прославят, ще смирят себе си и ще издигнат името Му – хора, верни в изпитанията и триумфа, които не правят компромис и стоят твърдо и в добрите, и в лошите времена.

В края на вечерта, посветена на Израел, п-р Даниел Розен отправи молитва към Бога специално за израелския и за българския народ.

снимка: Ясен Ценов

Сподели:
Email Print
Няма коментари :(
най-ново най-четени коментирани

В момента:

Следва:

Слушай на живо
Studio865 865tv Radio865 Християнството predstoi.bg