Петък, 19.04.2024

Вестник Евангелски

Стих на деня""

OnLine
RSS Facebook Twitter

Отворено писмо от Евангелска петдесятна църква – Перник

Main Pic
Публикувана: 13.06.2012
Автор:
Прочетена: 4114
Коментари: 0

О Т В О Р Е Н О   П И С М О

от

Евангелска петдесятна църква – Перник


Уважаема госпожо Кмет,
 

Уважаеми съграждани,
 

На 22 май 2012 г. всички жители на Перник изпитахме нещо, което до този момент не се беше случвало в града ни с такава сила. Трусът раздвижи не само земните пластове, но и всеки един от нас в една или друга степен. Едва ли има човек, който дълбоко в себе си да не e преосмислил цялостния си мироглед след подобно преживяване. За съжаление малко са тези, които си зададоха правилните въпроси и намериха правилните отговори.
 

Като църква ние още от създаването си през 1920 г. полагаме усилия за повишаване на религиозната просвета и духовното благосъстояние на жителите на Перник. Заедно с честната и почтена работа за града ни ние не сме спирали да молим Бога за духовно благословение на Перник и обръщане на хората към Господ Исус Христос. Няма богослужение, на което да не се молим и за хората, избрани на власт, независимо към коя партия принадлежат. Въпреки това особено през последните години ние забелязваме тревожна и трайна тенденция управляващите от община Перник да пренасочват духовния и културен живот на града ни от християнството към езичеството. С това отворено писмо искаме да издигнем пред всички истината, която ще помогне на нашите съграждани да намерят обяснение на случващото се и да се променят към добро.
 

1. Какво считаме за нередно в живота на Перник?
 

Начинът на управление и взимане на решения са продиктувани все повече и повече от алчността и сребролюбието, дефинирани от Библията като грях. Докато всеки от вас в личния си живот е свободен да решава как да постъпва и носи персонална отговорност за действията си пред Бога, то има едно събитие, което вие като управници години наред натрапвате на града ни като нещо градивно и позитивно. Гордеете се с фестивала „Сурва”, без да осъзнавате, че тази мерзост пред Бога ще достигне своя предел и Господ ще се разгневи. Не обикновеният човек, а вашите културтрегери го превръщат езически ритуал.

Замислете се върху следното:
 

– Според сайта http://surva-bg.com/ българският обичай сурва е свързан с бог Зурван и култът към този бог е все още запазен при нас – това е мерзост пред Господа Исуса Христа!
 

– В своята същност кукерите имат окултен характер и много хора, без да осъзнават, се подлагат на въздействието на злите сили – това е мерзост пред Бога!
 

– Счита се, че магическите танци на кукерите имат силата да прогонват злото – това освен глупост е и мерзост пред Бога!

– Почти във всяка сурвакарска група присъства образът на православния свещеник, осмиван, подиграван и поруган – това е мерзост пред Бога!

 

Това са само малка част от нещата, характерни за фестивала, които директно застават срещу Бога и отхвърлят онова, което Той е заповядал на човеците да вършат.

2. Какво казва Господ в Библията за тези неща?

Господ недвусмислено е заявил в Своето Слово, което е Библията, че мрази греха, суеверията, идолопоклонството и синкретизма. Нека да видим какво казва Господ за нещата, които описахме по-горе:
 

В Изход 20 гл. е записано:
 

20:3. Да нямаш други богове освен Мене.
20:4. Не си прави кумир, или какво да било подобие на нещо, което е на небето горе, или което е на земята долу, или което е във водата под земята;
20:5. да не им се кланяш нито да им служиш, защото Аз, Господ, твоят Бог, съм Бог ревнив, Който въздавам беззаконието на бащите върху чадата до третото и четвъртото поколение на ония, които Ме мразят,
20:6. а показвам милости към хиляда поколения на ония, които Ме любят и пазят Моите заповеди.

В Левит 19 и 20 гл. е записано:
 

19:31. Да се не отнесете към запитвачите на зли духове, нито към врачовете; не ги издиряйте, та да се осквернявате чрез тях. Аз съм Господ, вашият Бог.
20:6. И човек, който се отнесе към запитвачите на зли духове и към врачовете, за да блудства след тях, против оня човек Аз ще насоча лицето Си и ще го изтребя изсред людете му.

Във 2 Летописи 36 гл. е записано:
 

36:15. И Господ Бог на бащите им ги предупреждаваше чрез Своите посланици, като ставаше рано и ги пращаше, защото жалеше людете Си и обиталището Си.
36:16. Но те се присмиваха на Божиите посланици, презираха словата на Господа, и се подиграваха с пророците Му, догдето гневът Му се издигна против людете Му така, че нямаше изцеление.

3. Какво трябва да направим?
 

Не искаме да ни разбирате погрешно! Ние не търсим дивиденти в своя полза от земетресението, както мнозина направиха, нито искаме да всяваме паника сред съгражданите си. Нашата загриженост за града е голяма, молим се и постим за милост пред Бога – Той да запази града ни от бедствия.
 

Нашата отговорност обаче е да кажем на всички, че Господ е Бог справедлив и според записаното в Римляни 6:23: „... заплатата на греха е смърт; а Божият дар е вечен живот в Христа Исуса, нашия Господ”.
 

В края на Новия завет, в книгата Евреи 12:25–29, Господ се обръща към всички нас с думите:
 

25. Внимавайте, да не презрете този, Който говори; защото, ако ония не избегнаха наказанието, като презряха този, който ги предупреждаваше на земята, то колко повече не щем избегна ние, ако се отвърнем от Този, Който предупреждава от небесата!
26. Чийто глас разтърси тогава земята; а сега Той се обеща, казвайки: „Още веднъж Аз ще разтърся не само земята, но и небето”.
27. А това „още веднъж” означава премахването на ония неща, които се клатят, като направени неща, за да останат тия, които не се клатят.
28. Затова, понеже приемаме царство, което не се клати, нека бъдем благодарни, и така да служим благоугодно Богу с благоговение и страхопочитание;
29. защото нашият Бог е огън, който пояжда.

Обръщаме се към всички с думите, записани във 2 Коринтяни 5:20:
 

„И тъй от Христова страна сме посланици, като че Бог чрез нас умолява; молим ви от Христова страна, примирете се с Бога”.
 

Потърсете компетентното мнение на уважавани богослови, които сте канили в града ни, и не натрупвайте още грехове върху себе си и града ни. Не осигурявайте форум на маскаради, концерти и шоута, които се подиграват с Божието име.

ПОКАЙТЕ СЕ! Ето сега е благоприятно време, ет, сега е спасителен ден (2 Коринтяни 6:2).

Отхвърлете нечестието, спрете това позорно сборище, наречено фестивал „Сурва”.
 

Не търсете врачки и екстрасенси, потърсете Господ Исус Христос, Който жертва Себе Си на кръста за нас и ни спаси.

Нека започнем оттук и да се обърнем към Бога за спасение. Намерете Библия, посещавайте някоя традиционна протестантска, православна или католическа църква, разберете какво Господ иска от нас, защото „краят на всичко е наближил” (1 Петрово 4:7).

ПОКАЙТЕ СЕ!
Господ да има милост към нас!

13 юни 2012 г.
Перник

www.epc-pernik.com

Сподели:
Email Print
Няма коментари :(
най-ново най-четени коментирани

В момента:

Следва:

Слушай на живо
Studio865 865tv Radio865 Християнството predstoi.bg