Петък, 19.04.2024

Вестник Евангелски

Стих на деня""

OnLine
RSS Facebook Twitter

Конференция в Чикаго събра 70 000 християнски лидери от цял свят

Main Pic
Публикувана: 16.08.2012
Автор:
Прочетена: 2550
Коментари: 0

Глобална лидерска конференция се проведе от 9 до 10 август т.г. в залата на църква Willow Creek в Чикаго, Илинойс, САЩ. Срещата беше предавана чрез сателит по Интернет. Повече от 70 000 християнски лидери от цял ​​свят присъстваха на събитието.

Един от тях, президентът на мисионерската организация HCJB Global Уейн Педерсън, сподели, че сред основните послания на главния говорител и пастора на църква Willow Creek Бил Хайбълс е било лидерството сред отхвърляне. „Бил Хайбълс говори за притчата за сеяча – обяснява Педерсън. – Три от четирите вида почва, в които семето беше посято, го отхвърлиха. Само една от четирите почви беше плодородна. Така че, щом 75% от семето на Евангелието бива отхвърлено, то ние трябва да засяваме повече.”

На конференцията п-р Хайбълс също така е разказал за метода, който му е донесъл успех в стратегическото планиране. „Той го нарече „шест на шест”, обяснявайки, че този метод дава възможност на служителите да си поставят реални цели – каза още Педерсън. – За да приложи този метод, лидерът просто трябва да си отговори на въпроса: „С кои шест неща искам да допринеса за църквата през следващите шест месеца?”

Освен Бил Хайбълс на Глобалната лидерската конференция присъстваха още: бившият държавен секретар на САЩ Кондолиза Райс, авторът на бестселъри и бизнес анализатор Джим Колинс, основателят и главен пастор на църква LifeChurch.tv Крейг Грошел и др.

Източник: christiantelegraph.com

Сподели:
Email Print
Няма коментари :(
най-ново най-четени коментирани

В момента:

Следва:

Слушай на живо
Studio865 865tv Radio865 Християнството predstoi.bg