Събота, 20.04.2024

Вестник Евангелски

Стих на деня""

OnLine
RSS Facebook Twitter

Най-голямата евангелизация в историята на САЩ

Main Pic
Публикувана: 09.09.2012
Автор:
Прочетена: 2856
Коментари: 0

Около 272 хил. души посетиха лично или гледаха на живо евангелизацията в рамките на американския евангелизаторски поход Harvest Crusade, който се проведе в последната неделя на август т.г. на стадиона в Анахайм, Южна Калифорния.

„Това е най-голямата евангелизация в американската история!“, обявиха сътрудници на организацията Harvest („Жътва”).

„Когато преброихме посетителите в събота, техният брой беше 312 хил., а над 22 хил. от тях приеха вярата в Исус Христос“.

Говорител на двудневната евангелизация на 25 и 26 август беше Грег Лори, който води подобен род събития от 1990 г. Сред участниците бяха и известни християнски групи, като David Crowder, Third Day и Mercy Me. Два християнски телевизионни канала и над 600 радиостанции излъчваха на живо събитието, което можеше да се гледа едновременно в стотици църкви, кина и училища. Само на стадиона 78 хил. души проследиха 2-часовата евангелизация, а 8100 от тях излязоха напред, за да потвърдят публично, че искат да предадат живота си на Исус Христос.

Пастор Леви Луско напомни за предстоящите президентски избори в САЩ. В своя блог той пише: „Всеки копнее за надежда и промяна, но отговорът на проблемите на страната ни не е човекът, който живее в Белия дом, но по-скоро Онзи, Който идва, възседнал бял кон, а именно Исус Христос!“

Следващата голяма евангелизация на Harvest Crusade ще се проведе на 8 и 9 септември на Dodgers Stadion в Лос Анжелис.

Източник: livenet.ch

Сподели:
Email Print
Няма коментари :(
най-ново най-четени коментирани

В момента:

Следва:

Слушай на живо
Studio865 865tv Radio865 Християнството predstoi.bg