Четвъртък, 28.03.2024

Вестник Евангелски

Стих на деня""

OnLine
RSS Facebook Twitter

Глобална лидерска конференция Willow Creek 2012

Main Pic
Публикувана: 28.10.2012
Автор: ЕВ
Прочетена: 2154
Коментари: 0

На 26 и 27 октомври т.г. в сградата на ЕПЦ 1 в София се проведе за шеста поредна година Глобалната лидерска конференция. Освен в България тя се организира в 85 страни по света и събира десетки хиляди лидери от различни организации и църкви с една цел – обучение, израстване и насърчение. Тази година у нас имаше рекорден брой регистрирани участници, като тенденцията на увеличаване на присъстващите през последните 3 години с по 10% се запази.

През двата дни на конференцията участниците имаха възможността да чуят говорители от световно ниво в сферите на бизнеса, управлението и политиката. Сред говорителите бяха, освен Бил Хайбълс, който е един от основните говорители и участници, също така Джим Колинс – световно известен автор на множество бестселъри за бизнес, и Карли Фиорина, която е бивш президент и главен изпълнителен директор на Hewlett-Packard.

Една от най-големите изненади тази година бе сесията на Кондолиза Райс, която открито сподели за вярата си в Исус Христос и за опита си в работата като държавен секретар на САЩ за периода от 2005 до 2009 г.

Българският панел бе на тема „Смяната на поколението в българските евангелски църкви”. Основни участници в дискусията бяха п-р Васил Вангелов бивш председател на СЕБЦ, п-р Иван Врачев – председател на СЕПЦ, и п-р Венцислав Стойков – гл. епископ на ББЦ. Те споделиха своя опит и трудностите, пред които се изправят при „предаването на щафетата”. Предвидено беше и време за въпроси от аудиторията, като особено активни бяха по-младите участници.

 

Сподели:
Email Print
Няма коментари :(
най-ново най-четени коментирани

В момента:

Следва:

Слушай на живо
Studio865 865tv Radio865 Християнството predstoi.bg