Четвъртък, 28.03.2024

Вестник Евангелски

Стих на деня""

OnLine
RSS Facebook Twitter

Протестанти искат стилизиран кръст над Варна

Main Pic
Публикувана: 12.12.2012
Автор:
Прочетена: 3643
Коментари: 0

Евангелските пастори от Варна обявиха на пресконференция, че на панорамно място над града, по пътя за Галата, предлагат да бъде изграден монумент на хубав, голям стилизиран кръст.

П-р Николай Кокончев от Евангелска петдесятна църква, п-р Георги Тодоров от Втора евангелска баптистка църква, п-р Александър Грозев от Първа евангелска баптистка църква, п-р Георги Георгиев от Християнския център „Спасение”, п-р Милко Милков от Християнския център „Варна” и п-р Стефан Ласков от ОБЦ „Извор на живот” – бяха представителството от евангелските църкви във Варна, които представиха искането, градът да има християнски символ.
 
Според п-р Любомир Шиваров от християнската църква „Сион” – Варна, кръстът дружелюбно ще приветства всички пристигащи по море и те ще знаят, че тази земя е християнска.
 
П-р Кокончев, специално за нашите читатели разказа, че всичко е започнало преди осем години, когато е поканил няколко от своите колеги, пастори на местните евангелски църкви, да се молят на това място за града. "Гледката е много красива, защото оттам се вижда цяла Варна. От 2004 година до днес, всеки вторник ние се молим на това място. Молим се Бог да пази града ни от бедствия и да ни даде духовно съживление. Първоначално мястото беше мръсно, неподредено. Проведохме среща с кмета на града и го запознахме с нашата духовна инициатива. Преди година и половина общината инвестира в благоустрояването на района и в момента там е една от най-красивите панорамни площадки, от която може да се наблюдава Варна. Сега внесохме и предложението за издигането на кръст, който да се вижда отдалеч и от морето."
 
В предстоящите месеци ще се търсят необходимите специалисти и дарители това предложение да се реализира. Артисти, музиканти и известни личности са потвърдили подкрепата си за идеята. Първи сред тях са Петър Гюзелев и Влади Въргала. Евангелските вярващи ще търсят съдействие за идеята си от православните християни и католиците в града.
 
Кирил Йорданов – кметът на Варна, съобщи, че това е една добра идея, която вече е реализирана в много други градове на страната. Градоначалникът подкрепи замисъла на вносителите. Йорданов каза, че преди да се пристъпи към осъществяването на проекта, трябва да бъдат предприети няколко стъпки. Някои от тях са внасяне за разглеждане на проекта от комисията по естетизацията, проверяване дали символът е от законово изброените и иска ли се одобрението на Общинския съвет във Варна.
Сподели:
Email Print
Няма коментари :(
най-ново най-четени коментирани

В момента:

Следва:

Слушай на живо
Studio865 865tv Radio865 Християнството predstoi.bg