Понеделник, 29.04.2024

Вестник Евангелски

Стих на деня""

OnLine
RSS Facebook Twitter

Архиепископ отправи призив към християните в Уелс да прочетат цялата Библия за една година

Main Pic
Публикувана: 24.12.2012
Автор:
Прочетена: 2113
Коментари: 0

Да прочетат цялата Библия през 2013 г. – това предизвикателство беше отправено към вярващите в Уелс като пожелание по случай Рождество Христово и Нова година. Д-р Бари Морган – архиепископ на Уелс, отправи тази покана, воден от желанието си да види хората по-близки и по-добре запознати със Свещената книга. Той приканва християните да отделят поне по 20 минути всеки ден за четене на пасажи от Стария и от Новия завет. Заедно с това архиепископ Морган призова хората да номинират любимите си книга в Библията.

Първите 5 номинации ще формират ядрото на библейски курс, който ще бъде воден от архиепископа по време на великия пост в седмиците преди Великден. В писмо до енориашите д-р Морган пита: „Каква част от заетото си и забързано всекидневие посвещавате на гледане на телевизия, слушане на радио, преглеждане на вестници, сърфиране из социалните мрежи и четене (или дори писане) на блогове? И колко прекарвате в четене на Библията?

Ако и вие като мен се чувствате виновни заради сравнително малкото време, което прекарвате в четене на Божието Слово, ще приветствате това библейско предизвикателство, защото то предлага проста схема за прочитане на цялата Библия в рамките на една година чрез всекидневно четене и на Стария, и на Новия завет”. „Моята най-искрена молитва е курсът по време на великия пост заедно с нашето всекидневно четене на Писанията през 2013 г. да обогатят и трансформират вярата и живота ни”, заключи духовникът.

Източник: christiantoday.com

Сподели:
Email Print
Няма коментари :(
най-ново най-четени коментирани

В момента:

Следва:

Слушай на живо
Studio865 865tv Radio865 Християнството predstoi.bg