Четвъртък, 25.04.2024

Вестник Евангелски

Стих на деня""

OnLine
RSS Facebook Twitter

Евангелските лидери на САЩ се изказаха по повод инагурацията на Обама

Main Pic
Публикувана: 25.01.2013
Автор:
Прочетена: 2423
Коментари: 0

Няколко християнски лидери в САЩ коментираха встъпването в длъжност на президента Барак Обама чрез постове в социалната мрежа Туитър. В емоционално изявление Марк Дрискол – пастор и основател на църквата „Марс Хил”, написа: „Моля се за нашия президент, който днес положи ръка върху Библията, в която не вярва, и се закле в Бог, Когото не познава”. Въпреки че Обама много пъти е заявявал публично вярата си в Бога, консерваторите го обвиняват в нападки срещу религиозната свобода чрез приемането на закони, които изискват от работодателите да предлагат на служителите си противозачатъчни, в т.ч. и за предизвикване на аборт.

Обама също така е критикуван за неговите възгледи по отношение на еднополовите бракове”. „Президентът Обама е духовно сляп и зловещ лицемер, който претендира, че следва курса на Царя, но пренебрегва слабите”, написа Джон Пайпър – бивш главен пастор на баптистка църква „Витлеем” в Минеаполис. Рик Уорън – пастор и основател на църква Saddleback в Лейк Форест, Калифорния, също сподели мислите си чрез Туитър: „Молете се президентската инагурация да бъде безопасна и успешна. Америка сега се нуждае от насърчение”.

Луи Гиглио – пастор на църквата Passion City в Атланта, написа: „Думата благословия буквално означава „да пожелаеш добро”. Нека да се стремим да правим това днес”. Гиглио, който по-рано беше избран да проведе официалната молитва за благословение на церемонията по встъпването в длъжност на Обама, се оттегли, след като групата на либералите публикува негова проповед от 1990 г., където той е проповядвал относно хомосексуализма, припомня Charisma News. Вместо Гиглио молитвата води Луис Леон от църква „Сейнт Джон” – епископална енория, близка до Белия дом. Енорията благословя хомосексуални съюзи и избра епископи, които живеят открито със своите еднополови партньори.

Източник: Charisma News

 

Сподели:
Email Print
Няма коментари :(
най-ново най-четени коментирани

В момента:

Следва:

Слушай на живо
Studio865 865tv Radio865 Християнството predstoi.bg