Четвъртък, 25.04.2024

Вестник Евангелски

Стих на деня""

OnLine
RSS Facebook Twitter

Пастор Чък Смит премина във вечността

Main Pic
Публикувана: 03.10.2013
Автор:
Прочетена: 3151
Коментари: 0

Пастор Чарлз Уорд „Чък“ Смит почина в съня си на 3 октомври, 2013 година. На страницата на църквата Калвари Чапъл е публикувано следното съобщение: „Нашият любим пастор Чък отиде у дома около 3:00 часа тази сутрин, за да бъде с Господ. Той премина във вечността в съня си. Радваме се, че той се премести от тази „износена хижа“ в неговото небесно тяло. От името на семейството, децата му и Кей, благодарим на всички за любовта, молитвите и подкрепата.“

Чък Смит сподели по време на новогодишното богослужение през 2012 година, че има рак на белия дроб. През юни 2013 година лекарите обявиха, че ракът на белия дроб на Смит е преминал от трети в четвърти стадий.

Смит е роден на 25 юни, 1927 година във Вентура, Калифорния, САЩ. Завършва LIFE Bible College и е ръкоположен за пастор на International Church of the Foursquare Gospel. През 1962 година той напуска деноминацията и става ръководител на надденоминационна църква в Корона, Калифорния. След умерен успех там той се премества през 1965 година в църквата Калвари Чапъл, в близост до Коста Меса, като борят на църковните членове тогава е около двадесет и пет души. През март 1968 година, Смит се запознава с по това време 18-годишният петдесятен евангелизатор Лони Фризби и съпругата му Кони. Чък Смит го кани да започнат служение при тях, като го свързва с Джон Хигинс, който вече има събрания за изучаване на Библията за младежи. Така те основават християнска комуна, наречена "Домът на чудесата". Джон и Лони достигат до младите хора с Евангелието по време на първите дни на „Движението Исус”. Все по-голям поток от хипита, сърфисти и тийнейджъри от предградията започват да посещават вечерните богослужения за изучаване на Библията. Там те намират неформална обстановка, оптимистично настроени млади хора и музика, която харесват.

Пастор Смит ръководи растящата църква и служение с вещина и с много любов към младите хора. В началото на 21. век движението Калвари Чапъл има над 700 местни църкви в САЩ, с близо 300 хиляди посетители.

Сподели:
Email Print
Няма коментари :(
най-ново най-четени коментирани

В момента:

Следва:

Слушай на живо
Studio865 865tv Radio865 Християнството predstoi.bg