Вторник, 19.03.2024

Вестник Евангелски

Стих на деня""

OnLine
RSS Facebook Twitter

Рик Уорън призна, че страда от психично разстройство

Main Pic
Публикувана: 03.11.2014
Автор:
Прочетена: 11220
Коментари: 2

Пасторите трябва да знаят как да помагат на хора с психични разстройства и да ги предпазват от обиди. Това казаха Рик Уорън и Тони Роуз по време на видео разговор с Ръсел Д. Мур, председател на Южната баптистка комисия по въпросите на етиката и религиозните свободи, съобщи Invictory, позовавайки се на "Гласът на истината" и GodReports.

"Понятието "психично заболяване" не е равнозначно на лудост", каза Рик Уорън, пастор на църквата "Садълбек" (Лейк Форест, Калифорния).

"Много хора мислят, че психично заболяване означава откъсване от реалността. Но 99% от хората - включително и аз - страдат от различни проблеми, свързани с психичното здраве, което обаче не означава, че ние сме откъснати от реалността. Депресията е психично разстройство, както и тревожността. Натрапливостите (повтарящи се натрапливи мисли или действия – бел.прев.) и страхът също", каза пасторът.

Уорън сподели, че страда от определен вид психическо разстройство, когато при покачване на адреналина му причинява замайване и частична слепота. Той водил дългогодишна борба с тревожността и депресията. Пасторът също така призна, че е посещавал християнски съветници.

"Когато започнах да говоря открито тези неща за себе си, някои от хората в моята църква също признаха за свои психични разтройства", каза Рик.

Уорън, чийто син след дълга борба с психично заболяване, извърши самоубийство, заяви, че едно от всеки пет деца страда от някакъв вид психично разстройство.

Това разпространение на психичните заболявания, отбеляза пасторът, изправя църквите пред сериозна задача: ще могат ли да се отнесат със съчувствие към тези хора.

"Ако църквата е място за милосърдие, няма да имаме проблем с евангелизацията", каза още Уорън. "Защото хората имат нужда от милост".

Молете за онези вярващи, които страдат от различни психични разстройства. Молете се Бог да даде на църквата мъдрост и разбиране за тези сериозни проблеми, така че тя да може да помага на страдащите души.

Сподели:
Email Print

Автор: vsuk.vb    |    05.11.2014 : 09:53:30

Психично разстройство??? Света може да си намира хиляди думички за състоянието на човека и до го извини за поведението му! Но Божието слово назовава състоянията с истинските му имена. 1 Коринтяни 2:14 \"Но естественият човек не побира това, което е от Божия Дух, защото за него е глупост; и не може да го разбере, понеже, то се изпитва духовно.\" А какво ще кажете за гейовете - Нормално състояние; избор; психическо разтройство; страсти; обладаване; Не мислете светски мислете с Божиите мисли изявени нам чрез Божието Слово. 2 Тимотей 2:7 Размишлявай върху това, което ти казвам; и Господ ще ти даде да разбереш всичко. Бог да благослови всички нас!

Автор: vsuk.vb    |    04.11.2014 : 10:40:23

Психично разстройство??? \"Депресията е психично разстройство, както и тревожността. Натрапливостите (повтарящи се натрапливи мисли или действия – бел.прев.) и страхът – също\", каза пасторът.\" \"Уорън сподели, че страда от определен вид психическо разстройство, когато при покачване на адреналина му причинява замайване и частична слепота. Той водил дългогодишна борба с тревожността и депресията.\" Доколкото съм научен от Духа на Библията разбирам, че това са духовни проблеми и трябва да се приемат като такива! Тези състояния имат демоничен произход! Не искам да осъждам никой!!! Така ме е научило Божието слово да мисля. Бог да благослови всички нас!

най-ново най-четени коментирани

В момента:

Следва:

Слушай на живо
Studio865 865tv Radio865 Християнството predstoi.bg