Сряда, 24.04.2024

Вестник Евангелски

Стих на деня""

OnLine
RSS Facebook Twitter

Българската църква 'На Исус Христос' на остров Крит

Main Pic
Публикувана: 18.01.2015
Автор: Д-р Марияна Филипова
Прочетена: 3815
Коментари: 0

Интервю на д-р Марияна Филипова с Албена Орманджиева от Българската църква ''На Исус Христос'' на остров Крит

Моля, разкажете ни накратко за себе си и за църквата.

Казвам се Албена Орманджиева омъжена съм и имам 3-три деца, Стефани, Петко и Йоан, съпругът ми се казва Апостол. Живеем в Гърция на остров Крит и служим в БХЦ ''На Исус Христос''. Вече 13 години сме част от това служение и наистина сме много благословени служейки на Всемогъщия Бог. Съпругът ми Апостол участва в хвалението, помагаме в различни организаци и сме поели грижа за младежите в църквата. Нашето пастирско семейство са Крил и Недка Кирилови. Те са прекрасно семейство, които пастируват от 13 години.

Какво за Вас е християнския живот?

Християнския живот е нещо което ме допълва, преди да срещна Христос аз бях празна, без живот и всичко около мен беше суета. Но днес Христос изпълва живота ми с Неговата огромна любов и така всеки ден тази любов ме променя. Християнството не е само ходене на църква, но е живот с Христовата любов, която променя сърцето и новоражда духът ни, изпълва ни с живот , както казва Апостол Павел в Посланието си към Ефесяните 3:17-19, „чрез вяра да се всели Христос във вашите сърца, тъй че закоренени и основани в любовта  да бъдете силни да разберете заедно с всичките светии, що е широчината и дължината, височината и дълбочината, и да познаете Христовата любов, която никое знание не може да обгърне, за да се изпълните в цялата Божия пълнота“.  Това за мен е християнския живот, всеки ден в търсене на широчината, дължината, височината и дълбочината на Христовата любов.

Как, според Вас, младите хора приемат християнството и обръщат ли се към него?

Да има много млади хора, които смятат християнството за съкровище, което са открили, но има и други, които го мислят за губене на време.

Какви са службите, които провеждате в църквата и какви хора ги посещават?

Ние сме християни, евангелисти и проповядваме Божието слово. Служенията на църквата растат. Имаме нови основани църкви в няколко града и села като Иерапетра, Стомио, Агио Никола, Хресонисо. Ръкоположени са двама пастора Стоян и Анна Иванчеви и Димитър и Мария Петрови през 2015 се очаква ръкополагане на още един пастор, които в момента е дякон Сашо и съпругата му Стефка. Слава да бъде на Нашият Господ Исус Христос, чрез делото на Неговата благодат, която ни увластява като Христово тяло.

Хората които посещават църквата са от ромски, турски, гръцки и български произход. Хората наистина са гладни и жадни за Божието слово и са готови да покажат какво е Христос за тях.

Какво си пожелахте за Рождество и Новата 2015 година?

Пожелах си да имам Христово сърце, за да изпълня волята Му тук на земята. Да има все повече души на покаяние и небето да се отвори с духовни и материални благословения в  България. Амин.

Какво бихте казали на сънародниците си в България?

В Евреи 12:14 пише „ Търсете мир с всички и онова освещение, без което никой няма да види Господа“.
Скъпи братя и сестри в Господа, търсете мир и служете на Господа, за да може Божият Дух  да живее във вас.

Обичаме ви! Поздрави до всички светии в цяла България от нас, ваши братя и сестри по дух. Благодатта на Бога да бъдат върху вас! Амин.

Сподели:
Email Print
Няма коментари :(
най-ново най-четени коментирани

В момента:

Следва:

Слушай на живо
Studio865 865tv Radio865 Християнството predstoi.bg