Четвъртък, 28.03.2024

Вестник Евангелски

Стих на деня""

OnLine
RSS Facebook Twitter

Госпъл формация Менора с нов диск - Алфа и Омега

Main Pic
Публикувана: 18.03.2015
Автор: Румяна Иванова
Прочетена: 3118
Коментари: 0

Българското общество се нуждае от надежда и вяра, за да продължи да се развива. Посланието за Исус Христос, Източника на надеждата и вярата, рядко се чува на обществени събития и в публичното пространство. Госпъл формация „Менора“ от Бургас е успяла да спечели доверието и благоволението на обществеността в своя град и в много градове на страната. Тя е създадена в края на 2009 г., а на 18-ти декември 2010 г. вече участват в Празничния концерт "Коледна мозайка" на площад Тройката. В концерта участват заедно с Градския духов хор, много танцови състави и школи към Младежкия културен център. Във формацията участват Дора и Николай Иванови, .Даниела и Иван Кирови, които пеят спокойни и мелодични песни с много поетични текстове.

Музиката на „Менора“ внушава мир и радост, от които има нужда всяко човешко същество. С музиката си те  служат в различни църкви из цялата страна. Канят ги и на множество извънцърковни и нехристиянски събития и прояви. Проявяват се като мисионери в света - там, където Исус ни изпраща: „Идете!“ . Групата е от Бургас, но гастролира на фестивали, евангелизации и концерти. Трудно е да изредим градовете, но нека споменем София, Смолян, Банско, Варна, Ямбол, Златоград. Дора и Николай гостуваха през 2011 г. и в Израел. За певците от „Менора“ е особено важно да имат помежду си отношение на почит и любов, приятелство и съпричастност.

Вярват, че искреното смирение пред Бога и единството в Духа ще бъдат привлекателни за помазанието и творческия потенциал на Бога. Избрали са да се нарекат с името Менора, както се нарича седемраменния свещник или светилник в юдейския храм. Явно е намерението им да осветят с познанието за истината на Божията любов всеки ъгъл на България.

Групата съществува от шест години и на пазара е вече поредният й  четвърти диск, наречен   "Алфа и Омега".  Това е названието и на първия сингъл, включен в албума. Явно е вдъхновен от последната книга на Библията „Откровение на апостол Йоан“. Животът ни е предузнат и предопределен от Този, Който е Алфа и Омега, Първият и Последният, Началото и Краят. Затова в Него ние се движим, живеем и съществуваме. Новият диск включва девет преводни песни, повечето от които популярни в евангелските църкви. Особено силна е песента "Свърши се" - със страхотен аранжимент, модерен и запомнящ се. Увличаща е и песента "Благодаря Ти, Господи". Интересно решение в многогласното пеене на женските и мъжки вокали има в последната песен на албума "Исус от Витлеем".  Чуден мир и благословение струи от песните, защото техните изпълнители са благословени и помазани от Господ Исус Христос.

Целта им е да достигнат недостигнатите. Николай споделя: " Работя като учител в Строителния техникум в Бургас и съм спечелил благоволението на директора и колегите, които редовно ме канят да пея както за Рождество Христово, така и за Великден. Учениците знаят песните ми и ме посрещат с песента „Мой защитник си“.     

Съпругата му Дора добавя: " Нека да спрем да се конкурираме като хвалебни групи! Радваш ли се, когато виждаш, че другият напредва, или завиждаш? Мисля, че тук се нуждаем от израстване. Нека да станем и да започнем да градим Царството на Царя на царете!"

Менора свети с нова светлина в новия си диск. Купете го! 

 

 

п.с. Уважаеми читатели, който желае да се свърже с госпъл формация „Менора“ и да ги покани за концерт, може да се обади на тел. 0878 316304, Дора Иванова.

Сподели:
Email Print
Няма коментари :(
най-ново най-четени коментирани

В момента:

Следва:

Слушай на живо
Studio865 865tv Radio865 Християнството predstoi.bg