Петък, 29.03.2024

Вестник Евангелски

Стих на деня""

OnLine
RSS Facebook Twitter

„Вярата е източник на нашата мъдрост“

Main Pic
Публикувана: 03.06.2015
Автор:
Прочетена: 2423
Коментари: 0

Общо около 81 хиляди души присъстваха в сряда (3 юни) в Щутгарт при откриването на 35-ия конгрес на Протестантската църква в Германия (Evangelischer Kirchentag).

На официалната церемония присъства и президентът на Германия Йоахим Гаук, който между 1982 и 1990 година е евангелски пастор в бившата ГДР. В приветственото си слово той похвали църквата за "мотивацията и обучението на тези, които не искат да подминат големите проблеми на нашето време". Президентът на Германия нарече конгреса на Протестантската църква "Фестивал на доброволния труд" и се обърна директно към многобройните доброволци: "Нашата страна изглежда красива, защото вие я правите красива! Благодаря!".

Официалната програма на събитието е книга с над 600 страници, която съдържа всички богослужения, концерти, библейски семинари и дискусии. Тематично са обхванати почти всички проблеми, по които в момента се работи в църквата. Мотото на конгреса е от Псалом 90:12 "…че да станем мъдри“.

„Вярата е източник на нашата мъдрост“, пояснява д-р Елен Юбершеар, генерален секретар на конгреса. Какво трябва да направим, какво трябва да се случи, че да станем мъдри? Това не е арогантна препоръка на образованите към всички останали. Това, което Псалом 90-ти ни предлага е общ, съвместен път на обучение и изграждане. Не АЗ да бъда мъдър, а НИЕ. Сам е трудно да си мъдър, но можем заедно да станем такива.“

Конгресът се провежда от 3-ти до 7-ми юни и се очаква да бъде посетен от над 250 000 души.

 

Източник www.kirchentag.de

Превод от немски за Евангелски вестник

Сподели:
Email Print
Няма коментари :(
най-ново най-четени коментирани

В момента:

Следва:

Слушай на живо
Studio865 865tv Radio865 Християнството predstoi.bg