Четвъртък, 28.03.2024

Вестник Евангелски

Стих на деня""

OnLine
RSS Facebook Twitter

Добсън сравнява легализацията на гей-браковете с легализацията на абортите

Main Pic
Публикувана: 09.06.2015
Автор:
Прочетена: 1785
Коментари: 0
Писателят и радиоводещ Джеймс Добсън смята, че последствията от легализацията на еднополовите бракове от Върховния съд на САЩ ще има същите последствия, както и легализацията на абортите, съобщава християнският портал invictory.com.
 
Основателят на организацията „Фокус върху семейството“ подчертава, че ако „в закона бъде изменено определението за брак, то това ще окаже негативно влияние върху всички аспекти на културата“.
 
„Това ще бъде едно от най-значителните решение в историята на САЩ, равносилно на делото между Рой и Уейд през 1973 г. (историческо решение на Върховния съд на САЩ, което разрешава абортите при определения условия. Това решение става едно от най-противоречивите и политически значими решения за страната). То безвъзвратно разделя нацията и довежда до смърт 58 милиона деца“, отбелязва Добсън.
 
Джеймс Добсън обръща вниманието на читателите към това, че определението за брак като съюз между мъж и жена не е „измислица на тесногръди християни“.
 
„Желанието на мъжа и жената да оставят баща си и майка си и да се прилепят един към друг, както пише в Словото, е издържало и преживяло времена на разцвет, глад, война, мир, епидемии, тирания, всички обстоятелства, в които би могъл да попадне човек“, продължава автора. „Минали са повече от 5 000 години от зараждането на този съюз, върху който е изградена всяка цивилизация в историята“, добавя Добсън.
 
Той напомня също, че в края на април Върховният съд на САЩ е изслушал страните по въпроса за легализацията на еднополовите бракове във всички щати на страната, като окончателното решение ще бъде взето през юни.
Сподели:
Email Print
Няма коментари :(
най-ново най-четени коментирани

В момента:

Следва:

Слушай на живо
Studio865 865tv Radio865 Християнството predstoi.bg