Петък, 19.04.2024

Вестник Евангелски

Стих на деня""

OnLine
RSS Facebook Twitter

Английската кралица ще говори за вярата и християнството

Main Pic
Публикувана: 23.12.2015
Автор:
Прочетена: 2726
Коментари: 0
Елизабет II ще използва традиционната си реч на Рождество Христово, за да сподели личната си вяра и своето убеждение за трайната роля на християнството в живота на британците.
 
Тя е решила да представи своето най-обвързано с християнската вяра обръщение в годината на безпрецедентни жестокости, извършени в името на религията от ДАЕШ, или т.нар. Ислямска държава.
 
Д-р Майкъл Назир-Али, бивш епископ на Рочестър и водещ експерт по ислямски екстремизъм, казва: "Неизбежно екстремизмът е фон на всичко, за което публичните личности говорят в момента. Ако хората в тази страна отдаваха по-голямо внимание на това, което казва кралицата, относно значението на християнството в нашия личен живот, но и в живота на нацията, тогава щяхме да сме в по-добра позиция, да се противопоставим на екстремизма.“
 
Наследникът на трона, принц Чарлз, наскоро се изказа в защита на преследваните християни в Близкия изток.
 
Според източник на The Mail "През последните години наблюдаваме по-голям акцент върху вярата на кралицата и със сигурност това ще се прояви и в тазгодишното й телевизионно обръщение. Има основополагащ оптимизъм, който в известна степен се корени във вярата й, като това контрастира с общото мрачно настроение. Тя се мотивира от своята дълбока вяра."
 
Стивън Бейтс, автор на Royalty Inc казва: „Най-популярният бранд на Великобритания, кралицата, която е Върховен управител на Англиканската църква, планира да използва речта си, за да говори открито за религиозната си вяра, с глас на спокойствие и духовност на фона на вълните на консуматорство“.
 
Обръщението на кралицата, което е записано предварително , ще се излъчи по BBC1 и ITV в 15:00 (местно време) на Рождество Христово. Миналата година, речта на кралицата е привлякла 7,8 милиона зрители във Великобритания.
 
Източник: dailymail.co.uk
Сподели:
Email Print
Няма коментари :(
най-ново най-четени коментирани

В момента:

Следва:

Слушай на живо
Studio865 865tv Radio865 Християнството predstoi.bg