Четвъртък, 18.04.2024

Вестник Евангелски

Стих на деня""

OnLine
RSS Facebook Twitter

Седмица на брака 2016

Main Pic
Публикувана: 07.02.2016
Автор:
Прочетена: 2080
Коментари: 0

За пета поредна година в България ще отбележим Седмицата на брака от 7-ми до 14-ти февруари 2016 г. Тя е вдъхновена от международната Седмица на брака, която се провежда ежегодно по същото време, в над 23 страни по света.

Целта на събитието тази година е да насърчи двойките и да покаже на младите хора, че бракът не е отживелица, както и че е възможно да имат пълноценни бракове, основани на взаимна любов и посвещение.

По време на Седмицата ще се проведат различни събития: семинари, дискусии, романтична музикална вечер и други. Те могат да бъдат видени на сайта brak.bg и в страницата във фейсбук fb.com/brak.bg  Видео клипове, в които различни двойки споделят за брака си, са част от кампанията в социалните мрежи. ​“Как да подобрим взаимоотношенията помежду си?” е предизвикателството на Седмицата към тях тази година. Основно внимание ще бъде отделено на уменията за по-добра комуникация и успешното решаване на конфликтите в семейството.

Седмицата на брака е добър повод съпрузите да излязат от рутината на ежедневието, да сложат брака си на фокус и да задълбочат близостта помежду си. Тя дава възможност на всяка двойка да развие умения за успешен и щастлив брак, като се включи в предизвикателствата на Седмицата.  

Страната ни е на последно място в Европа по брой сключени бракове на глава от населението и на първо място по извънбрачно родени деца (59.1%), според Евростат.

Седмицата на брака цели превенция на разводите, самотното родителство, стреса, липса на качествено време с децата, като насърчава полагането на постоянни и целенасочени усилия за преодоляване на проблемите във взаимоотношенията.  

Инициативата се популяризира от граждански организации и личности, подкрепящи брачната институция и семейството. В Седмицата на брака могат да участват брачни двойки, неправителствени организации, бизнеси, държавни институции, религиозни организации; професионалисти, работещи в сферата на семейното здраве и образованието; личности, подкрепящи брака; представители на медиите и др.
Тази година фокусът на Седмицата на брака е как да подобрим комуникацията помежду си и да потърсим решение на конфликтите.

Бракът е като цветна градина. Ако не се грижим за нея, цветята ще увехнат, а на тяхно място ще избуят бурени. Важно е цял живот да подклаждаме любовта. Ако не отделяме време за целенасочено внимание един към друг, трудно ще можем да задълбочим близостта и романтиката.

Източник: sva.bg

Сподели:
Email Print
Няма коментари :(
най-ново най-четени коментирани

В момента:

Следва:

Слушай на живо
Studio865 865tv Radio865 Християнството predstoi.bg