Четвъртък, 25.04.2024

Вестник Евангелски

Стих на деня""

OnLine
RSS Facebook Twitter

Световна премиера на новата екранизация на Бен-Хур

Main Pic
Публикувана: 18.08.2016
Автор:
Прочетена: 3548
Коментари: 0
Може би най-големият филм на християнска тематика, след „Страстите Христови“, новия „Бен-Хур” излиза по кината през тази седмица.
 
Новата екранизация на романа на Лу Уолъс „Бен-Хур: Една християнска притча“ (1880) е на продуцентите от Lightworkers Media. Филмът разказва историята на Юда Бен-Хур — принц, несправедливо обвинен в измяна от осиновения си брат Месала (Тоби Кебъл). Бен-Хур е лишен от всичките си титли, отделен от семейството си и жената, която обича (Назанин Бониади), като е изпратен в робство. След години по море Юда се завръща в родината си, за да търси отмъщение, но срещата му с Исус Христос (Родриго Санторо) го води до разпятието, където открива прошка и изкупление.
 
Продуцентите Рома Дауни и съпругът й Марк Бърнет, споделят, че са решили да заснемат римейк на класиката от 1959 година, след успеха на техните телевизионни серии, „Библията“ и „Сл.Хр.“, както и пълнометражния им филм „Син на Бога“.
 
"Сегашният президент на MGM беше гледал сериите и беше запознат с влиянието, което имахме с тези продукти и реши, че ще сме добро допълнение към екипа на MGM, като направим римейк на Бен Хур", споделя Марк Бърнет, изпълнителен продуцент на популярни предавания, включително The Voice, Celebrity Apprentice, Survivor, Shark Tank и др..
 
За разлика от предишната екранизация, тук руския режисьор Тимур Бекмамбетов поставя във фокус не идеята за отмъщението, а за прошката. Освен вече споменатите изпълнители на главни роли, силно участие има Морган Фрийман в ролята на Илдерим
 
В продукцията с малка роля участва и българинът Юлиан Костов. Той изпълнява ролята на легионера Лусиус, който идва да извести своите за претърпян провал при битка.
 
По материали от печата
Сподели:
Email Print
Няма коментари :(
най-ново най-четени коментирани

В момента:

Следва:

Слушай на живо
Studio865 865tv Radio865 Християнството predstoi.bg