Петък, 29.03.2024

Вестник Евангелски

Стих на деня""

OnLine
RSS Facebook Twitter

Тържествено честване на 500 години от началото на Реформацията

Main Pic
Публикувана: 23.10.2017
Автор:
Прочетена: 2157
Коментари: 0

На 29 октомври т.г. в зала 1 на НДК, Обединени евангелски църкви в България със съдействието на Столична община организират официално честване и отбелязване на 500 години от Реформацията.

На 31 октомври 1517 г. Мартин Лутер (1483-1546) заковава на вратата на катедралния храм "Вси Светии" във Витенберг списък с 95 тезисa. С този акт на протест против много от небиблейските учения, навлезли през вековете в църквата, той поставя началото на Реформацията, която цели вярванията и практиките в християнството да бъдат върнати в истината на Божието слово. Така е поставено началото на третия клон в християнството – евангелизма, или протестанството, което по своята същност не е ново като доктрина, а изгражда своите духовни принципи изцяло и само върху учението на Христос и Неговото евангелие.

Честването ще бъде съпроводено с концерт на Общоевангелския хор и оркестър с диригент Пол Риджуей, както и с участието на София госпъл хор с ръководител Гергана Балевска.

По време на тържеството ще бъде излъчен документален филм за Реформацията, ще бъдат представени теми, свързани с дейността и учението на Мартин Лутер, и ще бъде разгледано и влиянието на протестантските църкви в България.

 

Сподели:
Email Print
Няма коментари :(
най-ново най-четени коментирани

В момента:

Следва:

Слушай на живо
Studio865 865tv Radio865 Християнството predstoi.bg