Понеделник, 29.04.2024

Вестник Евангелски

Стих на деня""

OnLine
RSS Facebook Twitter

Иранските християни силни и в затвора: Никой не може да ни отнеме Христос!

Main Pic
Публикувана: 31.07.2018
Автор: Евангелски вестник
Прочетена: 2245
Коментари: 0

Две християнки от Иран, Мариам Ростанпур и Марзие Амиризадех са получили възможност да разкажат своите лични истории пред Държавния департамент във Вашингтон само преди няколко дни. Те призовават всички християни по света да се вслушат във вопъла на  страдащите и гонени вярващи в Иран, които търпят преследване и редовно са затваряни и репресирани заради отстояването на християнските си убеждения.

Двете млади жени са споделили, че са родени в семейства на мюсюлмани, които впоследствие са приели християнската вяра. Мариам и Марзие са били арестувани от иранските власти през 2009 години заради християнските си убеждения и са прекарали 259 дни в един от най-страшните затвори в Иран. Всеки ден са били подлагани на разпити и изтезания, като са били обвинени, че разпространяват вестта за Христос и богохулстват, защото са изоставили исляма. И двете са били осъдени на смърт чрез обесване.

Докато са били разпитвани, непрекъснато са били заплашвани, че и техните семейства ще пострадат заради упоритостта им и отказа им да похулят Христос и вярата си в Него. Ислямът е единствената официална религия в Иран, която е разрешена, така че всички останали вероизповедания са гонени и преследвани.

Мариам и Марзие са преживели ужасни неща по време на престоя си в затвора, но споделят, че единственото, което им е помогнало да оцелеят, е вярата им в Исус Христос и упованието, че Той се грижи за тях. Те многократно са заявявали пред мъчителите си, че могат да отнемат живота им и да ги измъчват, но не могат да им отнемат Христос, който живее в сърцата им.

В затвора двете млади жени са били принуждавани да присъстват на общите мюсюлмански молитви заедно с другите затворени. Били са заплашвани, че могат да загинат "случайно" и домовете им да бъдат опожарени заедно с близките им. Господ е извършил чудо и не е допуснал нищо от това да се случи. С помощта на приятели и християнски организации от Запад, двете момичета са били освободени от затвора и са напуснали Иран през 2010 година. Те са успели да опишат преживяванията си в книга със заглавие "Затворници в Иран - Една забележителна истинска история на надежда и триумф сред ужаса на жестокия Техерански затвор."

Стотици християни са в различни ирански затвори в момента, обвинени в измяна към режима, защото си позволяват да провеждат богослужения в малки домашни църкви, въпреки забраната на властите.  Те излежават присъди от 2 до 10 години. Въпреки тормоза и преследването християните в Иран се умножават, а редовите мюсюлмани са уморени и ужасени от корупцията и терора, упражняван от държавата над народа. 

Мариам и Марзие са изразили надежда, че ще настъпи ден, в който християните в Иран ще могат спокойно да изповядват вярата си и да свидетелстват за Христос, без това да им струва преследване, унижения, затвор и даже смърт.

Източник: Christian Post

 

Сподели:
Email Print
Няма коментари :(
най-ново най-четени коментирани

В момента:

Следва:

Слушай на живо
Studio865 865tv Radio865 Християнството predstoi.bg