Събота, 27.04.2024

Вестник Евангелски

Стих на деня""

OnLine
RSS Facebook Twitter

Известна активистка на ЛГБТ движението приема Христос

Main Pic
Публикувана: 23.08.2018
Автор: Евангелски вестник
Прочетена: 2561
Коментари: 0

Вал Календе, активистка на ЛГТБ движението с международна известност публично се е отказала от хомосексуалния си начин на живот, заявявайки, че Бог изцяло е преобразил живота и убежденията ѝ с Неговата безусловна любов.

До неотдавна Календе е страстен борец за правата на ЛГБТ движението, като често критикува християните и онези политици, които си позволяват да подкрепят традиционното семейство. Днес тя заявява, че Господ ѝ е простил и  е освободил от "греховния хомосексуален начин на живот", както тя сега вече го нарича.

Вал Календе е родена и израснала в семейство на петдесятен пастир в Уганда, но когато напуска дома си и отива да учи журналистика през 2007 година, тя се превръща в активист на движението на ЛГБТ. Тя пътува по целия свят, за да чете лекции, в които пропагандира идеите на хомосексуалните, като се бори за техните права. Календе оглавява отганизацията на така наречените Сексуални малцинства в Уганда, която служи като прикритие на неофициалното ЛГБТ движение в страната.

Когато парламентът на Уганда обявява за нелегитимно движението на ЛГБТ през 2014 година,  Вал Календе търси и намира убежище в Канада. Там тя става член на Комисията по защита на човешките права на хомосексуалистите.

През 2016 година Вал Календе пише следното в своя публикация в Huffington Post: "Аз съм твърдо убедена, че трябва да продължа борбата за правата на хомосексуалистите, както и да отстоявам истината, защото само тя е, която ни прави свободни." 

Днес тези думи имат съвсем нов смисъл. Вал Календе твърди, че именно истината на Евангелието и самият Христос са я освободили от греховното ѝ минало и от хомосексуализма. 

В своето публично изявление тя казва: "Врагът беше планирал да изврати и в крайна сметка да унищожи моята идентичност. Вярвам, че през всичкото това време, докато живеех в лъжа, Бог е бдял над мен. Той ме чакаше и не допусна да променя своята женска същност. Той никога не е преставал да ме обича. Христос ме познава по име. Той никога не е спирал да ме призовава да се върна и да изпълня Неговия план за моя живот."

Източник:  Charisma News

 

Сподели:
Email Print
Няма коментари :(
най-ново най-четени коментирани

В момента:

Следва:

Слушай на живо
Studio865 865tv Radio865 Християнството predstoi.bg