Четвъртък, 28.03.2024

Вестник Евангелски

Стих на деня""

OnLine
RSS Facebook Twitter

Национална молитва - митинг в София пред Народното събрание, 25 ноември

Main Pic
Публикувана: 21.11.2018
Автор: Евангелски вестник
Прочетена: 2423
Коментари: 0
Напрежението покрай дебатите за Законопроекта за изменение и допълнение на Закона за вероизповеданията се покачва (при все, че Бог е Вседържител и Той не е под напрежение, а в Него и ние имаме мир посред битката!). Знаете, че, ако бъде приет, този законопроект ще отнеме от свободата, която имаме сега и ще затрудни разпространението на благовестието и растежа на Божието царство в България. Почти всички предложения в законопроекта противоречат на Конституцията на Република България и на редица международни нормативни актове, които Народното събрание е ратифицирало.
 
Въпреки че вносителите на законопроекта, по време на работните си срещи с представители на различните вероизповедания, са се съгласили най-скандалните текстове да отпаднат, битката изобщо не е приключила, защото това са само устни обещания, които може и да не се изпълнят. Освен това, при гласуването на законопроекта в пленарната зала, всеки депутат има право да прави предложения по различните текстове. Така че е възможно да бъдат приети и текстове, които вече са предложени да отпаднат, а и много други рестриктивни разпоредби. На 16 ноември са били внесени нови предложения към този законопроект, според които няма да се регистрира като юридическо лице в Софийски градски съд вероизповедание, ако не представи списък с членска маса най-малко 3 000 души. Ако това бъде прието със закон, най-вероятно ще се извърши пререгистрация на всички вероизповедания и ще отпаднат тези, които са с по-малко от 3 000 членове. 
 
Когато ранните християни са били в утеснение, те се събирали заедно и се молели на Бога (например, когато Петър е бил в затвора). Старозаветните Божии хора в Израел също са се събирали на обща молитва.
 
Молитвата е едно от най-мощните оръжия, които Бог ни е дал!
 
"Конят се приготвя за деня на боя, но избавлението е от Господа." (Притчи 21:31)
 
Вероятно в края на месеца законопроектът ще влезе в пленарната зала на Народното събрание за гласуване на второ четене.
 
Трябва да се активизираме още повече в молитва! Затова има съгласие между много от пасторите в София и в страната, да проведем НАЦИОНАЛНА МОЛИТВА - митинг в София на 25.11.2018 г. от 16:00 часа пред Народното събрание
 
Молим ви да съобщите за това събитие на ваши приятели и да планирате да дойдете на Националната молитва - митинг, ако имате тази възможност.
 
Сега е моментът да направим внушително събиране в София, който е стратегическият град за цяла България и да викаме към Господа! Ще подпишем и декларация, която ще депозираме в Парламента.
 
Разбираме, че правим тази организация "в движение", но моментът е спешен!
 
Събитието не е насочено срещу правителството на Република България или срещу Народното събрание, а е срещу опитите чрез законопроект, подкрепен от всички политически партии и коалиции в парламента, да се наруши основното човешко право на вяра и на религиозна свобода! 
 
На Молитвата - митинг не се допуска каквото и да е нарушаване на обществения ред и агресивно поведение! Добро се прави само чрез добро!
 
Бог да ни благослови и да бъдем благословение за хората в България!
 
Източник: Общо молитвено движение и братолюбие
Сподели:
Email Print
Няма коментари :(
най-ново най-четени коментирани

В момента:

Следва:

Слушай на живо
Studio865 865tv Radio865 Християнството predstoi.bg