Петък, 29.03.2024

Вестник Евангелски

Стих на деня""

OnLine
RSS Facebook Twitter

Да се приготвим като Христова невяста!

Main Pic
Публикувана: 22.01.2019
Автор: Лъчезара Йосифова
Прочетена: 3481
Коментари: 0
Уважаеми читатели, за нас е привилегия да споделим с вас интервюто с Лъчезара Йосифова, журналист, общественик и сътрудник на ЕВ, която само преди дни имаше личен празник - рожден ден, точно в Световния ден на прегръдката. Вярваме, че ще бъдете благословени и вдъхновени от онова, което има да сподели за себе си, като една духовна прегръдка, с предвкусване за Божието присъствие.
 
Евангелски вестник: Моля те, разкажи ни повече за личния си живот, който много от читателите не познават, макар да те знаят като известна личност и отличен професионалист.
 
Лъчезара Йосифова: Повярвах в Господ Исус Христос преди 27 години и, както казва Библията, за мен Той стана личен Спасител, Изкупител, Освободител, Изцелител, Снабдител, Най-добър Приятел и Съветник във всяка сфера на живота ми. По професия съм журналист, сега съм ПР на Института за принципи на правото. Работила съм за различни български медии, включително в първия опозиционен вестник „Свободен народ“. Член съм на Съюза на българските журналисти и на Международната федерация на журналистите. Завършила съм журналистика в СУ „Св. Климент Охридски“ и съм специализирала в Германия. Сътрудничила съм с колеги германци и швейцарци политически кореспонденти, имам около 1000 срещи и интервюта с интересни личности от различни държави, включително президенти на нации, колеги журналисти, хора от изкуството, бизнеса, спорта и други. Работя и за различни християнски издания. За мен „Евангелски вестник“ е особено ценен. Тук съм публикувала и доста интервюта през последните около 20 години! Да ви се връща доброто в претъпкана мяра, скъпи колеги и читатели!!!
 
 Евангелски вестник: Читателите на ЕВ те познават задочно от твоите нтервюта, с които обогатяваш нашите рубрики. Би ли разказала за другите ти служения?
 
Лъчезара Йосифова: Имам интервюта и с много християнски служители и мисионери, благовествала сме на стотици хиляди хора чрез светски и християнски медии, както и в лични срещи с хора от близо 25 държави. От 16 години ръководя  международна християнска верига „Приятели“. В нея се молим за близо 1000 християни в разнообразни служения, някои от тях мисионери, които са рискували и рискуват живота си за Евангелието в трудни държави като Северна Корея, Иран, Ирак, Пакистан, Египет, област Кавказ и други. Имаме чудесни свидетелства за Божия слава и наша радост! 
 
Евангелски вестник: Моля те, разкажи ни за твоето поетично творчество!
 
Лъчезара Йосифова: Имам досега две стихосбирки - „Кладенец в небето“ с художник |Борис Димовски и „Вяра, надежда и любов“ с художник Емануил Бозов. И на двете редактор е Цанко Лалев, носител на нацонални награди за поезия. Благодаря и на художниците, и на редактора от сърце! Подготвила съм третата си стихосбирка „Звездопът“, но за това по-нататък... Имам публикувани стихотворения в Антологията на българската християнска лирика „Небе за земята“, в двуезичния сборник на български и немски език „Преодолени граници“, списание „Благовестител“, във вашия вестник, когато излизаше като печатно издание, във Фейсбук, вестник „Софийски университет“ и други. 
            
 Евангелски вестник: Какво е твоето лично послание за читателите за прохождащата 2019 година?
 
Лъчезара Йосифова: Скъпи читатели, нека имате много сили, здраве, радости, сбъднати мечти по Божията воля! В забързаното ежедневие да не забравяме най-важната задача на последното време, да се приготвим от Христово тяло да станем Христова невяста за най-великата сватба в историята на Вселената, която Библията описва. Преди 2000 години Господ Иисус Христос дойде като изкупителна жертва за нашите грехове, но втория път ще дойде на земята, и това време е много скоро, като Праведният Съдия и Небесният Младоженец.
 
Евангелски вестник: Кои са любимите ти стихове или библейски пасажи, които те вдъхновяват?
 
Лъчезара Йосифова: Поздравявам ви с мои любими стихове – Откровение на Йоан 1:12-16 и 19:7-9, както и с „паролата“ на нашата международна християнска верига -  Псалм 91! 
 
Евангелски вестник: Би ли споделила някоя от твоите творби като поздрав за читателите на Евангелски вестник?
 
Лъчезара Йосифова: С удоволствие. Поздравявам читателите със стихотворението по-долу. То ще бъде публикувано и в книгата на Илия Миланов „Четвъртият мъж“, която предстои да излезе от издателство „Игъл“. Редактор съм на книгата и това стихотворение съм посветила на брат Илия и екип „Благовестие“ - при тях бях за първи път в евангелска църква през юни 1992 г.! 
 
 
Еделвайсите на вечното време
 
“Изброява числото на звездите, нарича ги всички по име.” Псалм 147:4
 
Всеки ден в нас се разбиват вълните
на нови и стари, на толкова митове.
Слънца-портокали към нас се търкалят,
а мене боли ме и нощем, и заран...
ИИСУСЕ, колко сляпа съм била!
Не звездни куршуми,
а с Твоята силна ръка
Ти ни сочиш звездите - 
еделвайси на вечното време…
Ти ни сочиш от Твоето Слово
дар небесен да вземем.
 
Благословение като звезден поток
се стича върху косите ви,
напоява сърцата ви,
искри във очите ви...
Добре, че ви имам, приятели!
Заедно с мене и вие дочакахте
след мигове, лумнали от мисли и спомени,
една надежда – като небето огромна е...
 
От Антология на българска християнска лирика
 
Сподели:
Email Print
Няма коментари :(
най-ново най-четени коментирани

В момента:

Следва:

Слушай на живо
Studio865 865tv Radio865 Християнството predstoi.bg