Четвъртък, 28.03.2024

Вестник Евангелски

Стих на деня""

OnLine
RSS Facebook Twitter

Арменско семейство е спасено от депортация след 96 дни на пост и молитва

Main Pic
Публикувана: 11.02.2019
Автор: Евангелски вестник
Прочетена: 1209
Коментари: 0

Според информация на NBC News, църква "Ветил" в Хага, Холандия, дала убежище на семейство християни от Армения, след като същите били заплашени от депортация.

Семейство Тамразиян, което се състои от пет члена, емигрирало в Холандия от Армения преди девет години, когато състоянието в страната било опасно заради военни размирици. Тъй като напоследък положението в Армения не се счита за животозастрашаващо, съгласно международните разпоредби, християнското семейство било заплашено от депортация.

Съгласно правилата за религиозна свобода в Холандия, ако в дадена църква се провежда богослужение, властите нямат право да влизат в сградата и да предявяват каквито и да е искания или да предприемат действия. С цел да избавят семейство Тамразиян от депортация, членовете на църква "Ветил" предприели непрестанен пост и молитва.

Арменското семейство било защитено зад стените на църквата, докато вътре в нея течали непрекъснати богослужения в продължение на 96 дни.

В крайна сметка холандските власти склонили да дадат политическо убежище на семейство Тамразиян, като им разрешили да останат постоянно в страната. Християните в църква "Ветил" са доказателство, че единството на Христовата църква е непобедима сила, а постът и молитвата са оръжия, на които никой не може да устои.

Източник: CBN News

Превод: Петя Зарева

Сподели:
Email Print
Няма коментари :(
най-ново най-четени коментирани

В момента:

Следва:

Слушай на живо
Studio865 865tv Radio865 Християнството predstoi.bg