Петък, 29.03.2024

Вестник Евангелски

Стих на деня""

OnLine
RSS Facebook Twitter

Бащите, децата и вярата

Main Pic
Публикувана: 13.03.2019
Автор: Евангелски вестник
Прочетена: 1913
Коментари: 0

Според интересно проучване, направено от Роби Лоу, когато и двамата родители са посветени християни,  33 процента от децата продължават да ходят на църква заедно с тях, дори и след юношеска възраст.

Само една четвърт от децата в семейства, където и двамата родители ходят на църква, изцяло престават да посещават богослуженията, когато излязат от дома по една или друга причина. Това говори, че бащата играе сериозна роля при формиране на убежденията на едно дете.

Следва една любопитна статистика. В семейства, в които единствено бащата е християнин и редовно ходи на църква, цели 44% от децата също посещават богослуженията заедно с него и те продължават да изповядват своята християнска вяра, дори и когато напуснат дома. Това се отнася и до децата на онези бащи, които не ходят на църква редовно.

Това не означава, че майката няма влияние за формиране на убежденията у своите деца. Трудно е да се обясни защо децата са по-склонни да следват модела, очертан именно от техните бащи. Статистиката сочи, че 56% от децата, които поддържат близка връзка с бащите в семейството, следват примера им по отношение на вярата. Когато децата не са близки с бащите си по една или друга причина, този процент е 36.

С други думи близката връзка между бащата и неговите деца определя разлика от цели 20 %, когато се касае за религиозните убеждения на детето. Същото е валидно и когато се касае за децата и въздържането от наркотици, склонност към насилие или ранна извънбрачна бременност. Ролята на вярващия баща е определяща за формирането на солидни морални устои, които имат своето значение в цялостния живот на детето.

Макар и светът да върви към морален упадък, вярата на бащата винаги ще определя посоката, в която се движи цялото семейство, а когато тя е ръководена от посвещението на Господ Исус Христос, тогава децата са под Божиите обещания и благословения.

Източник: Christian Headlines

Превод: Петя Зарева

Сподели:
Email Print
Няма коментари :(
най-ново най-четени коментирани

В момента:

Следва:

Слушай на живо
Studio865 865tv Radio865 Християнството predstoi.bg