Сряда, 01.12.2021

Вестник Евангелски

Стих на деня""

OnLine
RSS Facebook Twitter

ОЕЦ с изявление относно трагедията в Шри Ланка

Main Pic
Публикувана: 22.04.2019
Автор: п-р Румен Борджиев
Прочетена: 820
Коментари: 0
ОБЕДИНЕНИ ЕВАНГЕЛСКИ ЦЪРКВИ В БЪЛГАРИЯ (ОЕЦ) са потресени от чудовищния терор над вярващи християни, събрали се в църкви и други места навръх Възкресение Христово в Шри Ланка. 
 
Освен че помрачиха празника, многократните актове с планирани кръвопролитни атентати донесоха много болка, скръб и мъка. 
 
В този труден момент евангелските християни от ОЕЦ заявяваме своята любов и подкрепа към претърпелите насилие, като поднасяме най-искрени съболезнования към близките на жертвите.
 
Оставаме в молитва за пострадалите, като си припомняме думите на Светото писание: „Като стоите твърдо в един дух и се подвизавате единодушно за вярата на благовестието и в нищо не се плашите от противниците, което е доказателство за тяхната гибел, а на вас – за спасение, и то от Бога. Защото относно Христос на вас е дадено не само да вярвате в Него, а и да страдате заради Него“ (Послание на ап. Павел до филипяните 1:27-29). 
 
Наред с това за пореден път сме шокирани от безсмислието на подобни терористични действия. Да лишиш множество хора от живот и съзнателно да причиниш страдание е решение, в което отсъства всякаква човешка и житейска логика. Такива действия не само не намират подкрепа, но и са в разрез и пълно противоречие с основни доктрини на съвременните религии. 
 
Ето защо, с покруса за пореден път осъзнаваме колко е важно да се познаваме и приемаме в различията си, за да можем всички представители на човешкия род да живеем в мир и разбирателство.
 
Така водени, изпълнени с обич към християнската общност в Шри Ланка и към всички жертви на това жестоко насилие, ние от ОЕЦ осъждаме остро всяко действие на терор. Призоваваме водачите на съвременните религии по света да поемат своята отговорност и да дадат ясни послания за самоунищожителния път на всеки човек, избрал да причинява някому насилие. 
 
А по отношение на атентаторите, оставаме ги в ръцете на Бога, като се молим да осъзнаят своето безумие.
 
п-р Румен Борджиев, председател на ОЕЦ 
Сподели:
Email Print
Няма коментари :(
най-ново най-четени коментирани
РЕКЛАМА
books-bg.com

В момента:

Следва:

Слушай на живо
Studio865 865tv Radio865 Християнството predstoi.bg