Събота, 20.04.2024

Вестник Евангелски

Стих на деня""

OnLine
RSS Facebook Twitter

Истини, надживели времето

Main Pic
Публикувана: 02.05.2019
Автор: Евангелски вестник
Прочетена: 1066
Коментари: 0

Били Греъм е сред слугите на Бога, белязали цяло едно столетие. Животът му е изпълнен с динамизъм. Той е сред хората, употребени от Бога по мощен начин, но през целия си живот се е старал да запази своя интегритет. Животът му на смирение и почтеност е пример за хиляди по света. По-долу ще споменем няколко истини, които са ръководещи за служението му.

1. Христос в центъра. За разлика от повечето богослови, които са известни със сложните си теологични дискусии, спорове и доказване на неясни теми, Били Греъм е известен със своето простичко послание, което обаче е представено по мощен начин, с действието на Божия Дух. За своето служение, което трае повече от 70 години, Били Греъм не се уморява да повтаря едно и също послание: Бог е изпратил Своя Син да умре за човеците от любов към тях. Ако приемем тази истина с вяра, имаме надежда за вечен живот в Божието присъствие. Всички останали неща са второстепенни и маловажни, ако не сме решили този първостепенен въпрос, който определя нашата вечна участ.

2. Живот с дръзновение. В продължение на десетилетия Били Греъм проповядва пред милиони хора, докато зад него е окачен плакат, на който са изписани думите на Исус: "Аз съм пътят, истината и животът" (Йоан 14:6). През годините с навлизането на плурализма известният благовестител много пъти е бил атакуван да направи компромис с посланието на евангелието. От него са очаквали да промени посланието, което проповядва, за да звучи "политически коректно", но п-р Греъм никога не се поддава на предизвикателството, колкото и голям да е бил натискът.

3. Практикувай онова, което проповядваш. За своето дългогодишно служение Били Греъм е бил атакуван във всички аспекти от живота и служението си, но Господ го е опазвал и не е допускал да бъде дискридитиран. Самият той казва следното по повод изкушенията: "Ако злото не беше представяно така, че да изглежда привлекателно, нямаше да съществува и понятието 'изкушение'." Има стотици примери за това как по време на безконечните му пътувания благовестителят изрично е молел в хотелските стаи, където ще обитава, да няма телевизор и видео. Консерватори и либерали са единодушни, че въпреки множеството изкушения, Били Греъм е бил опазен от скандали и грехове, което означава, че онова, което е проповядвал, е в съответствие с живота му.

4. Бог върши изключителни неща чрез обикновени хора. Много хора описват Били Греъм като гигант на вярата, невероятен мъж, изключителен служител. По думите на неговата дъщеря, Ан Греъм Лоц, обаче, по душа той е бил обикновен фермер, който е обичал децата си, кучето, котката. Животът му е бил обикновен и единствената "звезда" за него е личността на Господ Исус Христос.

5. Няма съвършени хора. Хората са склонни да идеализират Били Греъм, като го представят като невероятна и недостижима личност. Обаче той винаги е признавал, че съжалява за много неща в живота си. Известният благовестител признава, че за сметка на своето успешно и благословено служение, е трябвало да пожертва времето, прекарвано със семейството му. Съпругата му и децата му е трябвало да прекарват голяма част от годината без него, и това никак не е било лесно нито за него, нито за тях. Никой не е съвършен и всички имаме нужда от Христос.

Източник: Christian Leaders

Превод: Петя Зарева

Сподели:
Email Print
Няма коментари :(
най-ново най-четени коментирани

В момента:

Следва:

Слушай на живо
Studio865 865tv Radio865 Християнството predstoi.bg